U ZEMUNIKU

Obilježena 32. obljetnica 93. krila Hrvatskog ratnog zrakoplovstva

U vojarni Pukovnik Mirko Vukušić u Zemuniku u četvrtak 21. ožujka 2024. godine obilježena je 32. obljetnica osnivanja 93. krila Hrvatskog ratnog zrakoplovstva.

Pripadnicima 93. krila HRZ-a u prigodi obljetnice obratio se načelnik stožera i zamjenik zapovjednika HRZ-a brigadir Željko Ninić uputivši im čestitke u ime zapovjednika HRZ-a brigadnog generala Michaela Križanca te u svoje osobno ime ustvrdivši.

– Kao postrojba sa svoje 32 godine smatram kako ste dovoljno mladi ujedno i stari, a najbolje reći zreli izvršavati na najbolji način sve zadaće koje se stavljaju pred vas.

Pritom se sa posebnom zahvalnošću prisjetio poginulih, ali i onih koji su svoj radni vijek ugradili u razvijanje i jačanje 93. krila i cjelokupnog HRZ-a.

Također, pripadnicima je čestitao i zapovjednik 93. krila HRZ-a brigadir Krešimir Ražov te podsjetio na ključne događaje u proteklih 32 godine posebno istaknuvši doprinos djelatnika 93. krila u Domovinskom ratu i oslobađanju vojarne u Zemuniku u operaciji Maslenica te kasnijim oslobodilačkim operacijama.

– Hrvatsko ratno zrakoplovstvo visoko je specijalizirana grana sa selektiranim, probranim, obučenim i osposobljenim pojedincima kako pilotima tako i tehničarima te svim ostalim pojedincima potpornih struka, službi i specijalnosti. Svi skupa smo koncentrirana intelektualna elita i strastveni profesionalci od kojih se puno očekuje, dok sa zanosom gradimo i održavamo sposobnosti suvremenog krstarenja prelijepim hrvatskim nebom – istaknuo je brigadir Ražov.

Svečanom obilježavanju nazočili su načelnik stožera i ujedno zamjenik zapovjednika Hrvatskog ratnog zrakoplovstva brigadir Željko Ninić, zapovjednik Središta za obuku HRZ-a “Rudolf Perešin” brigadir Željko Harapin, dosadašnji zapovjednici krila i drugi uzvanici.

Najzaslužnijim pripadnicima 93. krila HRZ-a na kraju svečanosti uručene su pohvale, nagrade i priznanja.

POSLJEDNJE DODANO: