DOSTA JE!

[FOTO] Veliki prosvjed oporbe u Splitu: “Neka rijeka pravde dođe i neka nakon toga dobijemo bolju Hrvatsku”

Koalicija Rijeke pravde i stranka Možemo! danas, mjesec dana uoči izbora, održava prosvjedne skupove pod nazivom Dosta je! Prosvjed se održava istodobno u pet gradova s kojih se poručuje da je “dosta tiranije, laži i korupcije, dosta je HDZ-a” te da će oni Hrvatskoj vratiti nadu i budućnost.

Prvi je govorio predsjednik Centra i gradonačelnik Splita Ivica Puljak

-Kad sam došao kao gradonačelnik u ovaj grad, borili smo se s raznim administrativnim barijerama i procedurama koje kompliciraju život svaki dan. Krenuli smo u izmjenu kanalizacijski cijevi u Vili Dalmaciji i građevinska inspekcija mi je radi toga napisala kaznu 100.000 kuna. Na čelu te inspekcije je član HDZ-a koji mi je ponovo poslao 100.000 kuna kazne. Neprestano smo ucijenjeni na našu egzistenciju. Drugi primjer je projekt Žnjan gdje je Plenković izmislio da fali jedan papir kako Žnjan ne bi bio strateški projekt. Tako se Plenković osvećuje građanima Splita jer na vlasti u Splitu nije HDZ.  Uvjerit ćemo naše sugrađane da je puno bolja naša Hrvatska, kazao je Puljak.

Nakon Puljka riječ je preuzela Tamara Visković iz Možemo!.

-Došla sam da vas pozovem da izađete na izbore, koji nisu nikakav praznik demokracije, nisu izbori za sloga. Pozivam vas na izbore za sadržaj za ljude. Ne pozivam vas samo kao glasače i nosače penkala, koji će nešto zaokružit i otići na kavu bez iskrene nade da će se išta promijenit. Pozivam žene da izađu s penkalom koja će birati ravnopravnost, reproduktivna prava. Pzivam vas antifašiste da tog dana budete antifašisti, da svoja pošten leđa okrenete nacionalizmu. Pozivam vas kao ljude koji živite od svog rada. Pozivam i svoje ‘prajdovce’ da biraju potpunu i beskompromisnu jednakost, neka ne pristaju ni na kakvu diskriminaciju. Pozivam mlade ljude. Budite snaga, donesite svoju energiju, rekla je među ostalim Visković.

Okupljenim građanima se zatim obratio i Ranko Ostojić.

-Kako mi to možemo skupa? Puno stvari nas može podijeliti. Upravo zbog onoga zbog čega se slažemo  a to je da treba srušit HDZ. Ovdje mi je neki jadničak rekao – ti si potomak ubojice Hrvata. Sad se mislim na koga on to misli. Ja znam da bi ovaj grad sad bio talijanski da nije bilo onoga kojeg on naziva ubojicom. Ali nešto je puno gore od toga. Maloprije je Teo spomenuo Matiju Ivanića. Zamislite prije koliko su stoljeća pjevali ‘Padaj silo i nepravdo, narod ti je sudit’ zvan’. Svaku lošu vlast biraju samo dobri ljudi koji ne izađu na izbore. Ako već nećete misliti na sebe, mislite na svoje unuke, svoju djecu. 

Oni se ne libe ničega. Pokažite dišpet, izađite na izbore 17. travnja. Neka rijeka pravde dođe i neka nakon toga dobijemo bolju Hrvatsku, poručio je.

POSLJEDNJE DODANO: