KAZALIŠNI SPEKTAKL

O kućo mala zapjevalo puno splitsko kazalište po završetku Spli’skog akvarela u rekordno dugom aplauzu

U rekordno dugom aplauzu koji je trajao dulje od deset minuta, publika je oduševljeno pozdravila premijeru obnove operete “Spli’ski akvarel” Ive Tijardovića na sceni Hrvatskog narodnog kazališta Split. Razdragani gledatelji zajedno sa svim izvođačima zapjevali su ariju “O, kućo mala”, što je predstavljalo jedan od najemotivnijih trenutaka večeri. Redatelj Krešimir Dolenčić osobito je istaknuo glumca Ratka Glavinu, koji već 51 godinu oduševljava publiku u ulozi Stanka (Štanka) Trogiranina, biranim riječima zahvalivši mu na dugogodišnjoj predanosti.

U ovom obnovljenom izdanju, većina protagonista debitirala je na sceni splitskog HNK. Maestro Tonči Ćićerić prvi je put dirigirao “Akvarelom”, dok su u glavnim ulogama debitirali bas Joško Tranfić kao Toma Sale, sopranistica Nela Šarić kao Marica, tenor Roko Radovan kao Tončo Morovica, te glumci Zorana Kačić Čatipović i Pere Eranović u ulogama Perine Štrambera i Lešandra Panpana, Filip Radoš kao Fanat, te Bojan Brajčić kao Gazda Pera, uz mnoge druge.

Ova obnovljena predstava, koju je redatelj Krešimir Dolenčić premijerno postavio u splitskom teatru 2008. godine, donosi svježu interpretaciju klasika koji Split voli još od davne praizvedbe 1928. godine. Uz veterane poput Ratka Glavine, Tajane Jovanović u ulozi Jovane Saline, te Joška Banova kao Zenza Salonje i Ivana Jakusa kao Mikule Bigulina, nova postava donosi svježinu i energiju.

Za sve ljubitelje kazališta i ove nezaboravne operete, prilika za uživanje u izvedbama “Spli’skog akvarela” pruža se 8., 9., 17. i 18. svibnja u HNK Split.

POSLJEDNJE DODANO: