TRAGOM PRAVDE

Novi obrat u istrazi ubojstva djevojčice Danke Ilić

U slučaju ubistva dvogodišnje djevojčice Danke Ilić, proces DNA vještačenja još uvijek traje. Prema informacijama dobivenim od Višeg javnog tužilaštva u Zaječaru, trenutno se vrši analiza dlaka pronađenih u automobilu. Osumnjičeni za ovo gnusno djelo su radnici tvrtke “Vodovod”, Srđan Janković i Dejan Dragijević, koji se terete da su udarili djevojčicu automobilom, usmrtili je, te sakrili njezino tijelo, koje do danas nije pronađeno, prenosi Nova.rs.

Danka Ilić je nestala 26. ožujka ove godine, nakon čega je trajala desetodnevna potraga. Prema policiji, dvojica osumnjičenih su priznala ubistvo djevojčice i tvrdili su da su njeno tijelo zakopali na deponiji nedaleko od Banjskog polja. Međutim, tijelo još nije pronađeno, navodno je kasnije prebačeno na drugu lokaciju.

Tokom istrage, iz vozila koje su koristili osumnjičeni izuzeto je više od 500 tragova, ali nijedan od njih nije pokazao biološke tragove malene Danke. Međutim, čekaju se rezultati DNA vještačenja, a kako su iz tužilaštva rekli za Nova.rs, ta analiza još nije završena. Viši javni tužitelj Miodrag Canović je izjavio:

Biološki fakultet se bavi ovim slučajem. Nisu pronađeni novi tragovi, a na rezultate postojećih moramo čekati. Analiza će trajati dugo, ne zna se točno kada će biti gotova. Trenutno se radi na analizi dlake kose, ali je problem što nemaju korijen, koji je od ključne važnosti za potvrđivanje DNA.

U međuvremenu, jedan od osumnjičenih, Srđan Janković, više se neće braniti šutnjom. Tužilaštvo je potvrdilo da je Srđan Janković odlučio iznijeti svoju obranu i najavio je to preko svog odvjetnika. Očekuje se da će saslušanje biti održano sljedeći tjedan. Cijeli ovaj slučaj obilježile su brojne kontroverze, uključujući i smrt jednog od glavnih svjedoka, Dalibora Dragijevića, u policijskoj stanici, pri čemu se pretpostavlja da je umro od posljedica premlaćivanja.

POSLJEDNJE DODANO: