FESTIVAL MEDITERANSKOG FILMA

Novi film danskog hit redatelja premijerno u Ljetnom kinu Bačvice

Temperature opako rastu, a najbolje osvježenje u večernjim satima pronađite sve do subote u kinima Festivala mediteranskog filma Split.  

Nakon “Krivnje” večeras u Ljetno kino Bačvice stižu “Sinovi” – novi napeti danski triler redatelja Gustava Mollera. Zatvorskoj čuvarici život se uzdrma do temelja kada u zatvor stigne mladić iz njezine prošlosti. Sve više opsjednuta zatvorenikom, odlučuje zatražiti premještaj u odjel u kojem je smješten – najbrutalniji i najstrože čuvani zatvorski odjel.

Ryusuke Hamaguchi ima novi film nakon za Oscara nagrađenog “Drive My Car”, a premijerno u Hrvatskoj “Zlo ne postoji” gledamo večeras u 19 sati u kinoteci Zlatna vrata. Film o iskorištavanju prirode u svrhu zarade premijerno je prikazan na festivalu u Veneciji gdje je ovjenčan Velikom nagradom žirija i nagradom kritike.

U kinu u sklopu Tvrđave Gripe hrvatsku premijeru imaju “Sitni prevaranti” brazilsko-portugalski film redateljice Caroline Markowicz, u kojem pratimo samohranu majku koja se odaje kriminalu kako bi prikupila novac za skupu radionicu za preobraćenje sina homoseksualaca koju vodi poznati svećenik.

U programu kratkometražnog filma ”Ješke” na Bačvicama će grčki redatelj Alexis Koukias-Pantelis pričati o svom filmu “Aerolin”, a na Gripama će Dinko Božanić predstaviti “Tango Siesta”. U četvrtom FMFS kinu, na zelenoj površini kod sjevernog ulaza u Dioklecijanovu palaču, s besplatnim projekcijama gostuje Sarajevo Film Festival.  

POSLJEDNJE DODANO: