DALIĆ RADI ROŠADU

Evo kako bi mogao izgledati sastav Vatrenih za ključnu utakmicu prvenstva

Na treningu vatrenih u ponedjeljak u Neuruppinu, iza zatvorenih vrata, izbornik Zlatko Dalić podijelit će dresove 11-orici reprezentativaca koji će u srijedu u Hamburgu napasti Albance.

– Imamo iskusne igrače koji su sve ovo već prolazili. Ne smijemo dopustiti pesimizam, nema mjesta tome. Moramo napraviti sve što možemo, i dalje je sve u našim rukama i na našoj strani. I dalje je to u našoj kontroli. Moramo biti bolji i okrenut se utakmicama koje su pred nama. Na meni je taj posao da sve to okrenem, da upozorim na loše stvari. Nemamo koristi sada se vraćati na Španjolsku. Igrači su sami svjesni da je bilo loše, moramo biti pozitivni, ja prvi, pa svi ostali – kazao je Dalić u Neuruppinu, najavivši pritom i promjene u sastavu, prenosi Večernji list.

Između redaka nagovijestio je kako Perišić još nema moć povući reprezentaciju od prve minute (“naravno da nam jako puno znači, ali činjenica je da nije u stanju u kojem je bio prije ozljede”), ali nije otpisao prvu špicu Budimira:

-Kad izgubiš s 0:3, onda je jasno da svi ukupno nisu igrali dobro. Ne može se reći da se nismo trudili, ali nitko nije uspio dati svoj maksimum jer cijela kompozicija nije bila dobra.

Na kome će onda Dalić graditi pobjedničku strategiju? Na pripremama u Rijeci kazao je da će u prijateljskoj utakmici protiv Sjeverne Makedonije graditi taktiku za Albaniju, a u toj utakmici na lijevome braniču zaigrao je Borna Sosa. Koliko dobro on funkcionira s Budimirom, vidjelo se u odlučujućoj utakmici kvalifikacija, kada nam je upravo njihova suradnja donijela pogodak za plasman na Euro.

Pod uvjetom da je vezni red i dalje nedodirljiv, naša postava protiv Albanije mogla bi izgledati ovako: Livaković – Stanišić, Šutalo, Gvardiol, Sosa – Brozović, Modrić, Kovačić – Majer, Budimir, Kramarić.

Hrvatskoj u toj utakmici nasušno trebaju golovi, a statistika naših najofenzivnijih igrača ove postave izgleda ovako: Ante Budimir 22 nastupa za vatrene, tri pogotka, nijedan na velikom natjecanju, Andrej Kramarić 94 nastupa, 28 pogodaka, tri na SP-ima, na EP-ima i dalje – nijedan. Neka onda prvijenac dođe u Hamburgu, na Andrejev 33. rođendan!

POSLJEDNJE DODANO: