DRAMATIČNA POTRAGA

Noćna akcija spašavanja izgubljenog muškarca na Mosoru trajala više od tri sata

Noćna akcija spašavanja na Mosoru, iznad Klis Kose, izazvala je napetu situaciju u srijedu navečer, kada je muškarac rođen 1976. godine izgubio orijentaciju u planinskim prostranstvima. Pripadnici Stanice Split primili su dojavu putem Centra 112 oko 20:30 sati, alarmirani zbog teškoća s kojima se susreće nestala osoba.

Kako je muškarac bio dezorijentiran i nije mogao precizno odrediti svoju lokaciju, tim za spašavanje koristio je tehnologiju za sužavanje područja lociranja mobitela kako bi približno odredili mjesto na kojem se nalazi. Članovi tima su se uputili na teren te su uz pomoć svjetla mobitela i čeonih svjetiljki uspjeli pronaći izgubljenog muškarca na vrlo teško pristupačnom terenu.

Nakon što su ga locirali, pružena mu je potrebna medicinska pomoć, a zatim je transportiran nosilima, što je trajalo čak sat vremena. Muškarac je na kraju predan hitnoj službi na daljnju obradu oko 23:40 sati, objavili su i GSS-a.

U ovoj zahtjevnoj misiji spašavanja sudjelovalo je 30 članova i suradnika Stanice Split, uz podršku obitelji nestalog muškarca te lokalnog lovačkog društva.

Ova akcija još jednom ističe važnost brze i koordinirane reakcije u slučajevima hitnih situacija u planinskim područjima, dok zajednički napor članova tima za spašavanje pruža nadu i sigurnost u teškim trenucima.

POSLJEDNJE DODANO: