TALENTIRANI 18-GODIŠNJAK

Noa Skoko potpisao dugoročni ugovor s Hajdukom: “Ovo je san svakog djeteta”

Talentirani 18-godišnji veznjak Noa Skoko potpisao je danas na Poljudu ugovor koji ga za Hajduk veže do ljeta 2028. godine. Noa je na Poljud stigao iz Australije u ljeto 2022. godine te je od tada redovito nastupao za juniore Bijelih te je bio dio generacije koja je prošle godine stigla do finala Lige prvaka mladih. 

Trener Mislav Karoglan nedavno je priključio Skoku pripremama prve momčadi, a po njihovom završetku ostao je u trenažnom procesu prve momčadi. Prije samo nekoliko dana prvi put je dobio poziv za U-19 reprezentaciju Hrvatske, a prethodno je redovito nastupao za U-17 selekciju. 

Noinim potpisom Hajduka nastavlja s već uhodanom strategijom potpisivanja dugoročnih ugovora s najtalentiranijim igračima iz vlastite Akademije. 

– Igrač je u našu Akademiju stigao kroz proces talent skautinga te je od tada konstantno pokazivao kvalitetu i progresivan napredak, zbog čega smo ga odlučili priključiti našoj prvoj momčadi u proteklom pripremnom periodu. Profil je veznog igrača kojem je osnovna pozicija ofenzivni vezni, a alternativna – centralni vezni. Odlično predviđa i razumije igru te ga odlikuju izvrsne tehničke karakteristike. U taktičkom smislu pokazuje odličnu ideju u organizaciji igre kao i brzinu, kvalitetu izbora rješenja, a to se posebno odnosi na rješenja u prvom dodiru kroz odličnu percepciju prostora. Istaknuo bih kako ga za njegovu dob odlikuje mentalna stabilnost, odlično procesuiranje informacija, radna etika, želja za radom i napredovanjem i samopouzdanje. Smatram da se radi o mladom, kvalitetnom i vrlo perspektivnom igraču koji će u skoroj budućnosti postati standardan igrač prve momčadi te ujedno imati respektabilan transferni potencijal – istaknuo je sportski direktor Mindaugas Nikoličius

– Osjećaj je fenomenalan, ovo je san svakog djeteta, za ovo radiš cijeli život, stvarno sam sretan i zadovoljan. Puno lijepih stvari mi se dogodilo u posljednje vrijeme nakon što sam prethodno četiri mjeseca izbivao zbog mononukleoze. Zahvalan sam na svemu što mi se događa, ali svjestan sam da samo s jakim radom mogu dalje napredovati. Svaki dan, svaki trening s prvom momčadi, je nova šansa. Uživam u tome i nastojim što više naučiti od kvalitetnih igrača – prve su riječi mladog Skoke nakon potpisa ugovora s Bijelima. 

POSLJEDNJE DODANO: