IVICA KUKAVICA

“Nismo najbolji retoričari, ali smo u životu puno više radili nego pričali šuplje priče, to je razlika između nas i gospodina Puljka”

Nakon burnih dana na našoj političkoj pozornici uzrokovanih odlukom uvođenja Rodnih studija na Filozofski fakultet u Zagrebu, zastupnici stranaka lijeve i desne orijentacije su imale svoj komentar na tu odluku.

Jedan od njih je bio Ivan Penava koji je oštro kritizirao uvođenje programa. Gradonačelnik Splita, Ivica Puljak, odgovorio je da je cijeli Domovinski neobrazovan, nazadan i da mu se ne može vjeroavati.

Ovakvu je reakciju imao Ivica Kukavica na sve to:

Ne pada snijeg da prekrije brijeg, nego da svaka zvijer pokaže svoj trag. Predsjednik naše stranke Ivan Penava pred nekoliko se dana osvrnuo na najavu uvođenja Rodnih studija na Filozofskom fakultetu. Naše legitimno političko pravo kao političke stranke, koje smo jasno komunicirali u svojoj kampanji, javno je izrekao predsjednik stranke“.

I, što se događa nakon toga? Imamo jedan odgovor radikalne ljevice i ekstremnih globalista koji je nečuven. Imamo odgovore čak sa samog fakulteta, od osobe koja je bila politički aktivirana u stranci SDSS, nositelj projekta, koja skrivajući se iza autonomije fakulteta i znanstvene zajednice docira izabranim predstavnicima naroda kakvu bi politiku mi trebali voditi. Kakva je to poruka znanstvene zajednice?.

Kao osobi koja dolazi iz Dalmacije problematična mi je reakcija bračnog para Puljak. Gradonačelnik Splita ovako je opisao našeg predsjednika i stranku Domovinski pokret: ‘Neobrazovani, nazadni, DP-u ne može se vjerovati’. Koje su to stravične kvalifikacije. Mi možda nismo najbolji retoričari, to je jasno, ali zato jesmo u životu puno više radili, nego pričali šuplje priče. To je razlika između nas i gospodina Puljka.

Saborska zastupnica Puljak često je u ovoj sabornici govorila o trgovačkoj koaliciji. Stravičan termin. Nakon parlamentarnih izbora prva i treća stranka formirale su vladajuću većinu. To je trgovačka koalicija? U Splitu imamo situaciju gdje je stranka Centar doslovno kupila prije proračunske sjednice jednog vijećnika kako bi sebi osigurala većinu. To je školski primjer trgovačke koalicije: Grad Split. U Splitu imamo ostavku njihove potpredsjednice. Imamo stravično zatiranje slobodne volje ljudi koji žele izraziti svoje političko mišljenje na razne načine. To se nije događalo ni za vrijeme bivše Jugoslavije.

Mi iz Domovinskog pokreta bili smo vrlo jasni u kampanji, a budite sigurni da ćemo biti i u iduće četiri godine. Nas ne zanima rodna ideologija, nas zanima narodna ideologija. Nas zanima ideologija naših birača. I to je tema kojom ćemo se mi baviti. Pozivam sve aktere izvan političkog života da poštuju izabrane zastupnike koji imaju pravo iznositi svoje političke stavove. Budite sigurni da će Domovinski pokret itekako ustrajati na provedbi svih onih vrijednosti koje je zagovarao u svom predizbornom programu, poručio je Ivica Kukavica.

POSLJEDNJE DODANO: