Nikša Konsuo: “Godinama se to već događa: prolijevanje vode na ljude, gađanje s bocama, čak i zalijevanje urinom…”

UDAR NA LJETNA KINA

Netko je sinoć prije projekcije u Ljetnom kinu Jadran, kako nam kažu u Kinematografima, mlijekom zalio tehničku opremu. Povodom toga s pitanjem ‘Kome smetaju ljetna kina?’ zapitali su se na Facebook stranici iz Kinematografije Dubrovnik. Objava stranice ide ovako:

Prije početka projekcije u Ljetnom kinu Jadran, nakon što je kolega otključao vrata, nepoznati mladić (naravno s kapuljačom na glavi) ušao je u kino i izlio litre tekućine na tehničku opremu dok je kolega bio u kabini. Pobjegao je, naravno. Došlo je do kratkog spoja i samo je sreća što nitko nije nastradao. I tako iz godine u godinu…bacanje boca na gledalište…vrećica…prijetnja…

Nikša Konsuo, ravnatelj Kinematografije Dubrovnik, je rekao kako ovo nije izoliran slučaj.

Godinama se to već događa: prolijevanje vode na ljude, gađanje s bocama, čak i zalijevanje urinom. Ne možemo insinuirati tko je to, ali znamo da netko od susjeda to radi, ne znamo zašto im smeta?! Lani smo čak imali sastanak sa stanarima kojima smeta kino i to u prisustvu predstavnika Gradskog kotara Grad. Iznašli smo rješenje, čak uložili u razglas, umjesto dva jaka zvučnika nabavili smo šest manjih, napravili smo neku vrstu surrounda, usmjerili smo zvučnike prema gledalištu kako bi se smanjila buka i manja je sigurno. I opet nekome smeta tu kino, stvarno ne znam zašto ni iz kojeg razloga! Nije da se kino događa u ponoć, ili na uru, dvije iza ponoći. Počinje oko 21 sat i završava najkasnije do 23, 23 i 30 sati, rekao je Konsuo.