MARIO PAŠALIĆ I JOSIP JURANOVIĆ

“Nije važno tko će početi protiv Italije, moramo se nametnuti od prve minute!”

Mario Pašalić (65 utakmica, 10 golova) i Josip Juranović (38 utakmica) su u subotu pričali o utakmici protiv Italije u ponedjeljak navečer.

Naši su očito živnuli nakon što su Španjolci još jednom pokazali snagu i otkrili puno problema kod Talijana.

– Možemo se složiti da Španjolska spada u sam vrh favorita nakon onoga što su pokazali u prva dva kola. Talijanima nisu puno dozvolili. Očekujem da će Italija protiv nas izaći dobro organizirana, poznajem njihovog izbornika, bit će teška utakmica, ali vjerujem da ćemo biti spremni na to i da ćemo slaviti u ponedjeljak – rekao je Mario Pašalić, koji je većinu utakmica za reprezentaciju odigrao ušavši s klupe, a sada ga većina priželjkuje u sastavu od prve minute.

– Ne znam kako gledate klupsku formu, može biti svakakva, ali kad si na ovakvom natjecanju to je motiv da se dokažeš na velikoj pozornici. Drugačije je kad dođeš na trening reprezentacije – osvrnuo se Juranović na pitanje koliko klupska sezona, dobra ili loša, može utjecati na igre u reprezentaciji.

Mario je upitan o svom suigraču iz Atalante, napadaču Gianluci Scamacci.

– Scamacca je vrhunski igrač, od njega nam prijeti velika opasnost. U Atalanti je imao fantastičnu sezonu, posljednjih mjeseci je zabijao u kontinuitetu.

Drugo poluvrijeme protiv Albanije, može li ono poslužiti kao primjer za Italiju?

– Sigurno da nije bilo kako smo željeli obje utakmice, nismo htjeli tako početi. U nastavku je protiv Albanije bilo bolje, a nadam se u trećoj utakmici istom pristupu, boljem. Manje je važno tko će početi. Mi se moramo nametnuti i odvesti igru na naš mlin.

Prije točno tri godine, na ovaj datum, Hrvatska je igrala protiv Škotske na Euru za prolaz u osminu finala.

– Slična je situacija. I tada nismo dobro krenuli, izgubili od Engleske, protiv Češke nije bilo bajno, samo bod. Protiv Škotske smo morali pobijediti i uspjeli smo. Nadam se da će tako biti i sada.

Talijanima je dosta bod, kako će se oni postaviti, što će izabrati njihov izbornik Spaletti?

– Za sve njihove trenere može se reći ista stvar, da su majstori taktike. Teško je igrati na bod, ne znam kako postaviti igru u tom slučaju. Očekujem da će i oni tražiti pobjedu, vjerojatno će biti promjena, jer je iza njih neugodan poraz od Španjolske. Mi se moramo fokusirati na nas – rekao je Pašalić.

Pratite li situaciju s trećeplasiranim reprezentacijama, vjerujete li da se s dva boda može proći dalje?

– Ne zamaramo se time. Možda je nešto u malom mozgu, ali razmišljamo samo o pobjedi i da kao drugi prođemo dalje – rekao je Juranović.

Prije dvije godine u Kataru bili smo u situaciji kao Talijani. Protiv Belgije bio je dovoljan bod, povlači li se momčad nesvjesno? Znamo koliko smo patili protiv Belgije za tih 0:0.

– Možda, da, kad kreneš u napad počneš razmišljati kako ne smiješ srljati. Mislim da će ovdje više biti taktičkog nadmudrivanja, da ćemo ići na pobjedu i jedni i drugi – rekao je Juranović.

POSLJEDNJE DODANO: