PRAVO NA IZBOR

Nezavisni splitski vijećnik Damir Barbir čestitao Dan žena

Nezavisni splitski gradski vijećnik Damir Barbir čestitao je Međunarodni dan žena ističući važnost ravnopravnosti i borbe protiv diskriminacije. U svojoj čestitki naglasio je da je lijepo primiti čestitku, ali da je puno važnije postići potpunu ravnopravnost među spolovima. Istaknuo je i probleme s kojima se žene suočavaju u Hrvatskoj, kao što su niže plaće u odnosu na muškarce, visok broj femicida te neravnopravna raspodjela kućanskih poslova.

Međunarodni dan žena čestitao je i nezavisni splitski gradski vijećnik Damir Barbir:Lijepo je primiti čestitku, ali puno je ljepše biti potpuno ravnopravan! (plaća žena u Hr je prosječno 16 posto niža od one muškaraca). Lijepo je dobiti karanfil, ali puno je ljepše osjećati se sigurno! (Hrvatska je treća u EU po broju femicida. Svakih 15 minuta jedna žena u Hrvatskoj doživi neku vrstu nasilja) Lijepo je primiti neku vrstu pažnje na Dan žena, ali puno je ljepša ravnopravnost u kućanskim poslovima! (83% žena u EU obavlja sve ili većinu poslova u kućanstvu, a skoro 60% izvršava sve ili većinu poslova vezano za djecu)

Barbir je naglasio da borba za prava žena nije ograničena samo na Dan žena, već se nastavlja svakodnevno sve dok se diskriminacija potpuno ne eliminira. Na kraju je izrazio podršku ženama te čestitao Osmi mart.

Lijepo je kada se muškarci sjete čestitati ženama njihov dan, ali puno je ljepše kada se ne miješaju u pravo na izbor! (Diljem svijeta pa i u Hrvatskoj ponovno raste pokret koji bi oduzimao teško izborena prava) Dan žena nije danas, borba traje svaki dan i tako mora biti dok diskriminacija potpuno ne nestane! Živjele žene! Živio Osmi mart! – stoji u objavi.

POSLJEDNJE DODANO: