EKONOMSKA OBRANA SPLITA

Neslaganja na splitskoj političkoj pozornici: HDZ kritizira Puljka kao ‘Splitskog Grincha’ nakon odbijenih amandmana

Predsjednik HDZ-a Split Tomislav Šuta iznio je svoje komentare na nedavnu sjednicu gradskog vijeća. HDZ se predstavlja kao konstruktivna opozicija, ali izražava nezadovoljstvo s odbijanjem njihovih amandmana od strane splitskog gradonačelnika Ivice Puljka. Šuta ističe da su amandmani bili usmjereni prema unapređenju životnog standarda sugrađana, posebno mladih obitelji i socijalno ugroženih.

Kao primjer Puljkove nesposobnosti, Šuta spominje organizaciju Adventa u Splitu, nazivajući trenutnu administraciju tromom i odgovornom za negativnu atmosferu u gradu.


Jedan od najjasnijih primjera Puljkove nesposobnosti je organizacija Adventa u Splitu. Split zaslužuje bolje, a trenutna administracija svojom tromošću je ubila pozitivnu klimu koja mora postojati da bi se advent kvalitetno organizirao, a potom i privukao ljude. Ivica Puljak se pokazao kao ‘Splitski Grinch’, a prazne adventske alibi kućice ne znače nikome ništa.

Šuta također kritizira Puljkovu ekonomsku politiku, tvrdeći da je gradonačelnik propustio priliku za ukidanje poreza na potrošnju, dok istodobno povećava porez na dohodak. Tvrdi da to direktno utječe na smanjenje plaća i povećanje troškova života u Splitu, što smatra neprihvatljivim.

Nadalje, Šuta ističe da Puljak nije uspio razviti prepoznatljivu politiku tijekom tri godine mandata te da ima podcjenjivački stav prema svim društvenim skupinama. Optužuje ga da nije otvoren za slušanje građana i da je sklon svađalačkom pristupu.

Gradski odbor HDZ-a Split izražava čvrstu namjeru da budu glas razuma i izvor konstruktivnih promjena u Splitu, te obećava da neće odustati od borbe za bolji i prosperitetniji grad.

POSLJEDNJE DODANO: