MISLAV KAROGLAN PRED GORICU

Neće nam ništa dati, morat ćemo im uzeti; još ne znam tko će braniti

U 17. kolu SuperSport HNL-a Hajduk je u subotu od 17.30 sati domaćin Gorici, a bit će to i posljednja utakmica na Poljudu u 2023. godini, pa se očekuje da će biti barem 25.000 gledatelja, koji će nositi Bijele prema novoj, šestoj uzastopnoj pobjedi u prvenstvu. O utakmici je u petak govorio trener Mislav Karoglan.


Ivan Lučić ili Lovre Kalinić, tko će braniti?

Lučić je jučer trenirao odvojeno, vidjet ćemo u kakvom će stanju biti danas, ali nema tu zime, oba su vratara vrhunska.


Kakvu Goricu očekujete?

Kvalitetnu, uređenu kroz sve faze igre. Znaju igrati presing, znaju biti u zoni, u bloku. Primili su samo devet golova, pretendiraju za izlazak u Europu. Maksimalan respekt prema njima. Znam da će biti izuzetno teška utakmica. Dobili su sve momčadi iz vrha, vidim da kod njih nema euforije.


Hoćete li komentirati pisanje da bi Selahi mogao iz Rijeke u Hajduk?

Ne komentiramo glasine iz medija – ubacio se glasnogovornik Božo Pavković.
Gorica je bez ekstra zvijezda, ima jako dobar balans. Kako ih poremetiti?

Imaju glavu i rep, momčad koja ti ništa neće dati, nego im moraš uzeti. Imamo određeni plan igre, znamo gdje bi nas htjeli usmjeriti. To je pametna ekipa, takvi moramo biti i mi.


Njihov trener je rekao da očekuje žestok početak Hajduka kao protiv Osijeka i Istre 1961?

Niski presing je samo jedna faza igre. Svakom protivniku se prilagođavaš u nekim stvarima, a neke svoje stvari guraš do kraja.


Hajduka će gledati blizu 400.000 ljudi na Poljudu u ovoj kalendarskoj godini?

Nadam se da ih nećemo razočarati. Očekujemo podršku, Sjever će gurati, neka i drugi guraju.


Marin Ljubičić je u četvrtak zaigrao za LASK protiv Liverpoola na Anfieldu, jeste li gledali?

Za Marina sam posebno vezan, drago mi je zbog njega. Ali, on više nije naš, transferiran je. Želim mu sve najbolje.


Kako nadmudriti bivšeg kapetana Hajduka Marija Maloču? Može li Livaja dobiti taj dvoboj?

Nije to individualni duel. Mario ima sjajnu sezonu, uz nas su primili najmanje golova. Kad pričamo o Gorici, kao što sam već rekao, sve moraš zaraditi.

Kako motivirati ekipu pred ovakvu utakmicu s tvrdim protivnikom, a bodovi su kao unaprijed upisani?

Ovo je prilično realna svlačionica. Dosta ih je stvari opeklo. S obje noge su na zemlji, iako imaju samopouzdanje i znaju da smo u dobrom nizu. Kad radimo analizu, nije fokus samo na dobrim stranama.


Gdje je prostor za napredak?

Užasno ulazimo u drugo poluvrijeme, od 45. do 60. minute. To se vidi i bez analize. U svakoj fazi igre imamo prostora za napredak, apsolutno u svakoj.


Je li vam pritisak taj niz i kako se nosite s tim?

Neka traje, ne stvara mi to pritisak. Znam da medije i javnost to zanima, a ja na nogomet gledam drugim očima. Znam da je to sve od nedjelje do nedjelje. Nastojim stvari filtrirati, nema guranja stvari pod tepih, moramo biti iskreni. I to je ovoga tjedna bilo izraženo. Ne smijemo pomisliti više od onoga što je realno. Naš moment je Gorica, ne smijemo gledati dalje od toga.


Nikola Kalinić je počeo trenirati, pratite li njegov plan?

Počeo je s baznim stvarima, Veršić je glavni u tom dijelu zajedno s Plenčom. Nikola je u procesu da u pripreme uđe u jednom solidnom stanju, da ne bi bilo ranih problema. Vjerujem da će to sve biti u redu. Planiram ga koristiti isključivo kao napadača, njegove kvalitete su jako dobro poznate svima.

POSLJEDNJE DODANO: