OTAC UBIJENOG LUKE

“Ne želim da ijedan roditelj više ovako pati, a da zločinac ne dobije adekvatnu kaznu”

Zbog ubojstva Luke Bančića, 22-godišnjeg mladića koji je ubijen u Splitu u noći s petka na subotu, danas u 16 sati ispred zgrade Županijskog suda u Splitu održava se mirni prosvjed ‘Danas Luka, sutra JA!’

Zbog ubojstva Luke Bančića splitska udruga Anđeli najavila je mirni prosvjedni skup u srijedu ispred Županijskog suda u Splitu pod nazivom “Danas Luka, sutra Ja”.

-Pozivam sve ljude da se danas pojave na prosvjedu, ne želim da se ikome više dogodi ovako nešto. Ne želim da ijedan roditelj više ovako pati, osjeti bol i tugu, a da se zločincu ne izreče adekvatna kazna, poručio je Toni Bančić, otac ubijenog mladića.

-Zahvaljujem svim ljudima na podršci. Pomogli su mi da krenem dalje. Sva snaga i sve poruke gurnuli su mene i suprugu da ostanemo jaki i čvrsti te da se izborimo za sve što slijedi, zaključio je.

Podsjetimo, Luku Bančića na ulici je ovoga vikenda, nakon verbalnog sukoba, ubio 31-godišnji Ante Rušić, piše N1.

Kako je priopćila PU splitsko-dalmatinska, jedan sat iza ponoći s petka na subotu u ulici Mažuranićevo šetalište, 22-godišnjak je napadnut od strane muškarca koji mu je zadao ubodnu ranu u predjelu prsišta. Ozlijeđeni 22-godišnjak je potom vozilom hitne medicinske pomoći prevezen u bolnicu gdje je od posljedica zadobivenih ozljeda preminuo.

Nakon što je policija uhitila ubojicu, tijekom ispitivanja se branio šutnjom. Određen mu je jednomjesečni istražni zatvor, a za sada ga se tereti za obično ubojstvo za što bi mogao dobiti od pet do 20 godina zatvorske kazne.

POSLJEDNJE DODANO: