DALIĆEVI PROBLEMI SVE VEĆI

Nakon Kovačića i Juranovića, otpao i Vlašić

Problemi za izbornika hrvatske nogometne reprezentacije Zlatka Dalića gomilaju se iz dana u dan ususret presudnim utakmicama (protiv Latvije u subotu u gostima i protiv Armenije u utorak u Zagrebu) za plasman na Europsko prvenstvo sljedeće godine u Njemačkoj. Najprije je došla neugodna vijest o ozljedi Matea Kovačića na derbiju Chelsea – Manchester City, pa je Josip Juranović propustio prva dva treninga i sigurno neće biti u konkurenciji za Latviju, a teško je vjerovati da će mu se mišić oporaviti za Armeniju. Slično je bilo prije mjesec dana, pa je morao iz igre nakon prvog poluvremena protiv Walesa.

Hrvatski nogometni savez je danas objavio da Nikola Vlašić ispada iz kruga reprezentativaca nakon što se utvrdilo da je ozljeda pubične kosti teža nego što se mislilo. Dalić je Vlašića pozvao naknadno, kao što je uslijedio poziv Marcu Pašaliću iz Rijeke.

Izbornik na pretpozivu ima još Josipa Brekala, Bornu Barišića, Petra Musu, Diona Drenu Belju i Franju Ivanovića. Pašalića, doduše, nije imao, pa ga je svejedno aktivirao.

U kadru su mu trenutno Dominik Livaković, Ivica Ivušić, Nediljko Labrović (vratari), Domagoj Vida, Joško Gvardiol, Borna Sosa, Josip Stanišić, Josip Šutalo, Martin Erlić, Martin Pongračić (obrana), Luka Modrić, Marcelo Brozović, Mario Pašalić, Lovro Majer, Luka Ivanušec, Luka Sučić, Nikola Moro, Martin Baturina (vezni red), Marco Pašalić, Andrej Kramarić, Marko Pjaca i Ante Budimir (napad).

POSLJEDNJE DODANO: