ZLATKO DALIĆ

Nadam se da ćemo u subotu protiv Španjolske biti impresivni!

Po dolasku u Neuruppin, grad u kojem je kamp reprezentacije Hrvatske tijekom Europskog prvenstva, izbornik Zlatko Dalić je održao medijsku konferenciju. Još jednom se osvrnuo na pobjedu protiv Portugala, koje je odjeknula, ne samo u Hrvatskoj.

-To je putokaz i injekcija samopouzdanja. Mišljenja sam da ćemo za pobjedu protiv Španjolske na otvaranju Eura morati igrati i bolje nego u subotu u Lisabonu. Više od rezultata protiv Portugala veseli me igra, no ne smijemo zaboraviti da je to bila prijateljska utakmica.

Doček u Neuruppinu bio je veličanstven, zar ne?

-Jako lijepo smo dočekani, a Hrvati su pokazali što im znači reprezentacija. Mi smo svjesni očekivanja naših navijača. Nadam se da ih nećemo razočarati.

Valja će izbjeći euforiju?

-Šest godina živimo na ovakav način, iskusni smo. Prošli smo puno toga, najvažnije je zadržati mir. Zato molim navijače da nam omoguće taj mir, iako nam godi ovo. Međutim, ne mogu svi dobiti sliku, potpis…

Sa Španjolskom se igra u subotu, prva utakmica je uvijek zahtjevna.

-Nećemo puno lutati, znamo put i taktiku za Španjolsku. Veseli me doprinos igrača s klupe, veseli me Ivan Perišić. Trebat će nam čvrsti blok, trebat će nam izbjegavanje situacije kao kod gola Portugala. Bili smo dobri u napadu, igrat ćemo kao i do sada, bez preskakanja. Do sada nismo uvježbavali prekide, čeka nas i analiza Španjolske, koju će pripremiti Dražen Ladić. Nadam se da ćemo u subotu biti impresivni. Čeka nas veliki rival, sjajna reprezentacija s puno mladih igrača.

POSLJEDNJE DODANO: