BEZ VEĆIH INCIDENATA

Na utakmici Hajduk – Dinamo privedeno 39 osoba te pronađeno i oduzeto 205 pirotehničkih sredstava

U Splitu, na Poljudu, u subotu 30. travnja s početkom u 19:30 sati, održano je javno okupljanje – nogometna utakmica između HNK „Hajduk“ i GNK „Dinamo“ koju je s tribina pratilo 32 tisuće posjetitelja od čega 1500 gostujućih navijača. 
 
Policijski službenici su prije, za vrijeme i nakon osiguranja javnog okupljanja poduzimali niz operativnih mjera i radnji iz nadležnosti policije kako bi ostvarili sigurnosne uvjete za neometano održavanje javnog okupljanja. Prije, za vrijeme i nakon održavanja utakmice nisu zabilježeni značajniji incidenti, niti negativni sigurnosni događaji kako na stadionu, tako i na širem području Splita i okolice.
 
Ravnateljstvo policije je kroz uspostavljeni Stožer za osiguranje utakmica visokog rizika preuzelo koordinativnu ulogu te je Policijska splitsko-dalmatinska organizirano provela prihvat gostujućih navijača, prepratu u organiziranim kolonama od Dugopolja do Poljuda, što je proteklo bez incidenata. 
 
U provedbi mjera osiguranja sudjelovali su, uz veći angažman, svi rodovi policije – posebice intervencijske postrojbe interventne i specijalne policije te temeljne i prometne policije.
 
Privedeno je ukupno 39 osoba uglavnom zbog prekršaja iz Zakona o sprječavanju nereda na sportskim natjecanjima i Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira i zbog pronalaska pirotehnike ( 25 domaćih i 14 gostujućih navijača).
 
Policijski službenici su prije početka održavanja javnog okupljanja na stadionu pronašli i oduzeli 11 različitih pirotehničkih sredstava, a od osoba je oduzeto još 15. Tijekom javnog okupljanja, operativnim radom policijskih službenika na terenu, pronađeno je 179 komada različitih pirotehničkih sredstava koji su bili skriveni u blizini ulaza u dio stadiona za gostujuće navijače. Ukupno je pronađeno i oduzeto 205 pirotehničkih sredstava
 
Utakmica je završila u 21:44 sati, nakon čega je uslijedio razilazak posjetitelja i preprata gostujućih navijača. 

POSLJEDNJE DODANO: