ZBOG POVEĆANJA PROTOČNOSTI

Na pojedinim dionicama autoceste povećava se dopuštena brzina

U narednih 10 dana na pojedinim dionicama od čvora Orehovica do čvora Učka na A7 te od čvora Čavle do čvora Orehovica na A6 povećava se brzina kretanja vozila za minimalno 10 km/h, objavio je HAC u srijedu, prenosi Dnevnik.hr.

Riječka obilaznica, najprometnija dionica u Hrvatskoj nakon zagrebačke obilaznice, i dio autoceste A6 od čvora Čavle do čvora Orehovica bitne su prometnice za dnevne migracije na području Rijeke te su obje prometno visoko opterećene.

U HAC-ovom objašnjenju stoji kako se kroz projektna rješenja tražilo način povećanja protočnosti na navedenim dionicama.

Zaključak rješenja bila je novelacija postojećih ograničenja brzine usprkos određenim cestovnim uvjetima zbog kojih je do sada ograničenje brzine bilo nisko. Neki od uvjeta su: prometna opterećenost i položaj trase, visoka urbaniziranost, složenost i prostorna ograničenja terena te samim time i kompleksni prometno-tehnički elementi, koji se posebice odnose na brojnost i blizinu tunela te nepostojanje zaustavne trake na pojedinim dijelovima navedenih dionica.

-Iako zbog kompleksnosti terena i objekata na trasi nije bilo moguće postići značajno veće brzine, ovo povećanje omogućit će se bolju harmonizaciju prometnog toka bez negativnog utjecaja na sigurnost prometa, zaključio je Hrvatski autoklub.

POSLJEDNJE DODANO: