TRENER JURE IVANKOVIĆ

„Može padel, može Hvar, ali u ovoj situaciji igrači su pogriješili i svjesni su toga“

Uoči posljednje utakmice na Poljudu u ovoj sezoni, Hajduku dolazi Gorica, trener Jure Ivanković odgovarao je na pitanja medijskih djelatnika. Utakmica se igra u nedjelju u 17 sati.

Mogu li „tri kralja“ odigrati zajedno – Ivan Perišić, Marko Livaja i Nikola Kalinić?

-I mi smo razmišljali o tome, ali Markova ozljeda je razlog zašto se to neće dogoditi na ovoj utakmici. Možda protiv Lokomotive.

Hoće li Melnjak zaigrati?

-On je u ozbiljnom treningu, u dosta dobrom stanju, postoji mogućnost da zaigra.

Transparent u Puli, imate li komentar?

-Igrači su profesionalci, imaju obaveze koje odrađuju i kad su ozlijeđeni. Može biti i padel, može biti i Hvar, ali bitan je kontekst. Svjesni su da su pogriješili i mislim da se neće ponoviti.

Kakva je situacija sa Sahitijem i njegovom ozljedom oka?

-Neće biti u konkurenciji za nedjelju. Osjetljivo je to oko oka, doktor je preporučio da se ne napreže zbog očnog tlaka. Nadamo se da će biti na treningu u ponedjeljak.

Zašto ulazi Odjidja, a ne neki mladi igrač? Kao što je bilo u Puli?

-Utakmica je bila dosta zahtjevna, intenzivna, fizička. Trebao nam je netko iskusan. Nisam želio tada uvesti mladog igrača, ne želim da na njega padne krivnja u slučaju negativnog rezultata. Mislim da mladima ne treba ništa poklanjati nego kad zasluže i kad okolnosti to dopuštaju, igrat će.

Kakva je momčad Gorica?

-Imali su jako dobrih izdanja, ali i dosta slabijih. Imaju dva lica. Na Poljud svi dođu motivirani, pa će i oni.

Koji su zahtjevi da se pobjedom završi sezona na Poljudu?

-Osnovno je pokazati hajdučki gard, što smo ove sezone dosta zapostavili. Ne smije se ponoviti ulazak u utakmicu kao u Puli.

Što je s ozlijeđenima? Tko je završio sezonu, tko nije?

-Žaper i Lučić su ranije završili sezonu, Mikanović, Kalik i Prpić su blizu toga. Ostali su blizu povratku ili su već s nama. Vratio se Hrgović, vratio se Melnjak. Brekalo nije trenirao dva dana zbog viroze. O Marku sam već rekao. Nikola Kalinić se vraća, a prezimenjak Lovre je u statusu kao Kalik i Prpić.

Znate li što će biti s Brekalom? Jeste li razgovarali s njim, hoće li ostati?

-Razgovarao sam. Vjerujem da postoje izgledi da on ostane. Rano je još o tome govoriti, treba vidjeti i kakve će ponude za nastavak karijere imati, a i još je pod ugovorom sa Fiorentinom.

POSLJEDNJE DODANO: