DOMOVINSKI POKRET

Mlinarić u Donjem Docu: “Samo snažna hrvatska vojska jamac je da se ovakvi pokolji više nikada neće dogoditi”

Domovinski pokret je na svom facebook profilu objavio kako je Stipo Mlinarić Ćipe odao počast žrtvama nacističkog pokolja u Donjem Docu, te dio njegovog govora. Objavu donosimo u cjelosti:

Saborski zastupnik Stipo Mlinarić Ćipe, nositelj liste Domovinskog pokreta u X. izbornoj jedinici, danas je odao počast žrtvama nacističkog pokolja u Donjem Docu. Na 80. obljetnicu stravičnog pokolja 276 civila, od koji 103 djece, služena je sveta misa u spomen na nevine žrtve.

Ovo je zaista jedan od najsvirepijih zločina koji se za vrijeme Drugog svjetskog rata dogodio u Dalmaciji. Posebno je stravična činjenica što je ubijeno čak 103 djece. Uvijek me iznova zaledi činjenica da svaki okupator posebno cilja na djecu. Tako se i u Domovinskom ratu na meti agresora našlo 402 djece. Ubijajući našu djecu žele ubiti našu budućnost. Stoga iz ponosne Poljičke Republike želim poručiti kako nas sva stradanja našeg naroda trebaju usmijeravati jedne na druge. Trebamo čuvati našu djecu, jer su ona naša budućnost. A čuvati ih možemo samo snažnom državom i moćnom vojnom silom. Samo snažna Hrvatska vojska jamac je da se ovakvi pokolji više nikada neće dogoditi – zaključio je Mlinarić.

POSLJEDNJE DODANO: