KOMENTAR

Mislav Karoglan izgubio živce, hoće li i posao?

Pred kraj press konferencije Mislav Karoglan nije izdržao, izgubio je živce i rekao da je u njegova dva mandata Hajduk odigrao samo dva loša poluvremena. Jedno je bilo protiv Lokomotive u prvom mandatu, a drugo nedavno protiv Varaždina (drugo poluvrijeme s igračem više). Sve ostalo je bilo kako treba biti, dobro pripremljeno do u detalje. Tako i ovaj derbi s Dinamom u kojem je Hajduk bio bolji, ali je primio pogodak upravo onako kako nije smio. Karoglan je rekao da se na treninzima radilo tako da Petković i Baturina ne smiju ići prema unutra kad prime loptu. Petković je zaljuljao Šarliju i Prpića, te pogodio malu mrežu sa 16 metara

Karoglan je napomenuo i da igračima ne fali ni ptičjeg mlijeka, te iako je najveća odgovornost na njemu, nešto se pita i igrače. Ne mogu se raditi takve pogreške ako se želi biti prvak, dodao je. Djelovao je kao čovjek na odlasku, makar nema logike u tome. Za tri dana se igra novi derbi, polufinale Kupa i to je sada najvažnija utakmica za Hajduk. Manje za Dinamo, to je jasno. Oni su „živi“ u prvenstvu, Hajduku je samo Kup ostao i jednostavno mora sve staviti na to. Mijenjati trenera u ovoj situaciji, što bi se dobilo? Vatrogasno rješenje, ali nikako trajno. Nema više takvog u rezervi niti predsjednik Lukša Jakobušić.

Hajduk jest bio bolji od Dinama, na neki način je to potvrdio i Sergej Jakirović. Majstorski potez Bruna Petkovića je presudio, „važan je reprezentaciji, kako neće biti nama“. Dodajmo tome stativu Baturine nakon vezanih pogrešaka Šarlije i Dialla, to je bilo manje-više sve od Dinama. Karoglan je brojao prilike, došao do pet, nije pretjerao, ali „lopta pamti i vrati“… Tu je mislio na igrače, prvi put ih je javno kritizirao, makar ne poimenično i nije jasno na što je točno mislio. Ali je dvaput ponovio da im ne fali ptičjeg mlijeka.

Kako će se sve skupa odraziti na srijedu i Kup, vidjet ćemo. Stadion jest rasprodan, no vidjet ćemo u kolikom će broju navijači pohitati nakon ovoga razočaranja.

POSLJEDNJE DODANO: