IZJAVE TRENERA

Mislav Karoglan: “Izašli smo s puno grča, to ne volim, a nadam se opuštanju nakon ove pobjede”

Evo što je rekao trener Hajduka Mislav Karoglan:

– Svakako nam je trebala ova pobjeda. U najmanju ruku smo u polufinalu Kupa, treću godinu zaredom. U Hajduku nema padanja kamena sa srca, svaku utakmicu treba pobijediti.

Do prvog gola Hajduk nije djelovao dobro, Varaždin je dvaput pogađao okvir gola.

Mi smo izašli s puno grča, to je bilo vidljivo svakome. To ne volim. Kažem opet, fali nam ono dječje, želja za nadigravanjem. Evidentno je kad zabijemo gol da nam je sve lakše, da igramo logičnije. Puno je loših stvari bilo do gola, jedva sam čekao poluvrijeme, a onda su se dogodili ti golovi.

Diallo je izgledao loše… Do svoga prvog gola.

Postoje igrači koje moramo vraćati kroz utakmice. Nije samo on. Tu su još 3, 4 momka. Hoćemo li to platiti? Nadam se da nećemo, ali ja sam preuzeo taj rizik. Kroz trening to ne možeš dobiti.

Reakcija s klupe, dva gola (Elez, Laszlo), asistencija (Benrahou)…

Pretpostavio sam da će biti problema, zato sam ostavio Sahitija na klupi da nam donese energiju ako zatreba. Bilo je i dobrih stvari. Ne želim biti previše kritičan, ali neke odluke na dodavanjima su bez veze, koštaju nas kontranapada. Nije mi jasno da to radimo, taj proces moramo ubrzati.

Hoće li vas ova pobjeda opustiti?

Nadam se da hoćemo. Brekalo ima ogroman potencijal. Pukštas također, Livaja će se dignuti, Laszlo će se dignuti. Kad dođe reprezentativna stanka, to će nam pomoći. Pobjeda protiv Istre 1961 jest pod „moramo“, oni su opasni i u pozitivnom nizu.

Krovinović? Majstorski gol, kakav je bio vama?

– Htjeli smo ga vidjeti sa Sigurom u paru, prije toga s Kalikom. Lijevu stranu sam htio očistiti za Brekala i Livaju, imali smo ideju. Sa Filipom sam bio zadovoljan i prije. Nikada to nije bio problem.

Trener Varaždina Nikola Šafarić je ovako vidio utakmicu:

– Do prvog pogotka Hajduka smo dominirali, imali odlične šanse. Kao da nam je sreća okrenula leđa. Umjesto 2:0 za nas, bilo je 2:0 za njih. Frustrirajuće. Nismo se uspjeli oporaviti od toga šoka. Hajduk nas je kvalitetom i s odličnom publikom iza sebe, dotukao. Rezultat je takav kakav jest.

Upitan je Šafarić i tko će biti prvak.

– Ne znam, vidjet ćemo za 2, 3 mjeseca. Sva tri kluba imaju svoje adute. Mislim da bi mogli odlučiti „mali“ klubovi, a ne njihove međusobne utakmice.

POSLJEDNJE DODANO: