PONOS HRVATSKE

Ministar Anušić čestitao zlatnoj Barbari Matić i brončanoj Lari Cvjetko na impresivnim rezultatima

Potpredsjednik Vlade Republike Hrvatske i ministar obrane Ivan Anušić uputio je čestitke vrhunskim sportašicama Barbari Matić i Lari Cvjetko, koje su ostvarile izvanredne rezultate na nedavno održanom Prvenstvu Europe u judu u kategoriji do 70 kilograma. Matić je osvojila zlatnu medalju, dok je Cvjetko osvojila brončano odličje.

U svojoj čestitci, ministar Anušić istaknuo je važnost povezanosti sporta i Hrvatske vojske te naglasio kako će Ministarstvo obrane uvijek pružati podršku onima koji svojim radom i trudom postižu ciljeve. Dodatno je istaknuo kako su ovi uspjesi pokazatelj snage i izdržljivosti koje su prisutne kako u sportu, tako i u vojsci.

Ovi uspjesi dokaz su nedvojbene poveznice sporta i Hrvatske vojske koja će, zajedno s Ministarstvom obrane, uvijek biti podrška onima koji svojim radom i trudom dolaze do cilja. Kroz sport i natjecanja promoviramo i Hrvatsku vojsku čije su pripadnice Barbara i Lara te na taj način pokazujemo kako snaga i izdržljivost uvijek pobjeđuju! – rekao je ministar te podsjetio na važnost sporta za cjelokupan razvoj društva, ali i Hrvatske vojske.

Barbara Matić, dvostruka svjetska prvakinja, ostvarila je svoju prvu zlatnu medalju na europskim prvenstvima, pobjedivši u finalu Grkinju Elisavet Teltsidou u zagrebačkoj Areni. Uz Matićev uspjeh, Lara Cvjetko također je doprinijela uspjehu hrvatskih džudašica osvojivši brončanu medalju u istoj kategoriji.

POSLJEDNJE DODANO: