PRESS KONFERENCIJA

Milanović se obratio javnosti: “Zaustavit ćemo hrvatsku tragediju”

Predsjednik Zoran Milanović je, zajedno s predsjednikom SDP-a Peđom Grbinom, na jučerašnjoj konferenciji za medije najavio da će se kandidirati na predstojećim izborima kao nositelj liste SDP-a u prvoj izbornoj jedinici. Milanović je najavio pobjedu i formiranje vlade nacionalnog spasa.

Od 10:30 sati na Iblerovom trgu se održava sjednica Glavnog odbora SDP-a. Na samom početku se obraćaju predsjednik SDP-a Peđa Grbin i premijerski kandidat Zoran Milanović.

Milanović i Grbin su dočekani ogromnim pljeskom i ovacijama. Prvi se obraća Grbin.

33 dana do izbora. Čeka nas težak posao. Ovo su izbori za demokraciju. Oni koji su mrcvarili institucije, Ustav, zakone, poslovnike… Nisu ponudili ništa. Nijedan problem oni nisu uspjeli riješiti. Da, svaki euro je dobrodošao, ali daj problem riješi trajno, a to HDZ nije u stanju. Oni su navikli da žive u korupciji i da nas sve mogu potkupiti. Mi im poručujemo, ne možete! – rekao je Grbin.

Naše ljude potkupiti nećete. Oni znaju što je za nekoliko tjedana. U pitanju je sloboda i demokracija. Odluka da Milanović bude kandidat nije se rodila preko noći, ona je promišljena. SDP je uvijek bio stranka ustava i zakona. Pozivam Ustavni sud da što prije donese odluku je li ono što niti jednom stavkom Ustava i zakona nije zabranjeno, je li to dopušteno. Da ne bi odugovlačili, obratit ćemo im se i pravnički. Neka odluče i to čim prije. Mi ćemo odluku poštovati, kakva god bila – rekao je Grbin, prenosi Index.

Obraća se Milanović

Ovdje sam prije par godina govorio kao kandidat za predsjednika. Počeo sam u dobroj vjeri, prema propisima. Na prvim izborima 2020. opet manipulativnim izborima, sam se držao neutralno. Prvi sam predsjendik koji na te izbore nisam ni otišao. Ovo o čemu danas odlučuju ljudi u mojoj glavi nije bilo moguće prije dva mjeseca. 

Ovdje skoro da nije bilo izbora. Vrijeme je da kažemo, dosta je, nećete više. Ovo je borba za vladu nacionalnog spasa. Vodili smo Hrvatsku dvaput i otišli s vlasti dostojanstveno, časno, ali nikad pokoreno i devastirano. 

U normalnim vremenima, tko odlučuje jesu li normalna vremena. Partijska klika. Ovo što se dogodilo od nove godine nije mrcvarenje, to je duboko ciničan, bezobrazan, drzak… Pravljenje budala od cijele nacije. Nijedno upozorenje nije pomoglo. Hrvatska je otplovila kao nekakva skela. Moraš voditi brigu o narodu, biti s njima i slušaš, ne bespogovorno. Ovo je 7.5 godina katastrofalne vlasti koja poprima elemente grčke tragedije. Slijedi katarza. Zaustavit ćemo hrvatsku tragediju.

Koja razlika u jednom danu – what a difference a day makes – zaključio je Milanović svoj govor i dobio ovacije. “Croatia victor”, dodao je, prenosi Index.

POSLJEDNJE DODANO: