PREDIZBORNA BORBA

Milanović je napao Plenkovića zbog jučerašnjih nereda na Poljudu

Predsjednik Zoran Milanović, koji se istovremeno kandidira za premijera, javno se oglasio putem Facebooka povodom nedavnih huliganskih nereda koji su se dogodili na splitskom stadionu. Incidenat se dogodio nakon poraza Hajduka od Dinama, kada je Torcida napala policiju te izazvala opću devastaciju stadiona i dijela grada.

Milanović je izravno uperio prst prema premijeru Andreju Plenkoviću i njegovoj vladi, posebno ističući ministra unutarnjih poslova Davora Božinovića, optužujući ih za neadekvatno rješavanje problema nasilja na hrvatskim stadionima. Njegovu objavu prenosimo u cijelosti.

Nogometni stadioni, kao i sva sportska borilišta, moraju biti slobodni od nasilja i nereda, sigurni za sve ljude koji dolaze navijati, bodriti i slaviti pobjede. Hrvatska policija, uvjeren sam, ima sposobnost, iskustvo i ljude koji to mogu osigurati, što je i dokazala puno puta do sada pravovremenim i profesionalnim postupanjima. Jučerašnje nasilje i neredi u Splitu nakon utakmice, i to najvećim dijelom ispred i oko stadiona, sigurno su se mogli izbjeći ili barem svesti na minimum da je politički vrh Ministarstva unutarnjih poslova bio odgovorniji prema hrvatskim građanima i spremniji za djelovanje prema nasilnicima. Hrvatska policija u ovakvim situacijama može uspješno obavljati svoj težak posao samo uz odgovorno i promišljeno vođenje s vrha MUP-a. A to nije moguće sve dok je Davor Božinović posvećen isključivo politikantstvu i kampanji, umjesto svom poslu. Huliganizmom i nasiljem na sportskim terenima ne može se baviti samo hrvatska policija, to je posao i odgovornost Vlade i Andreja Plenkovića. Hrvatski navijači i građani žrtve su nebrige i nesposobnosti aktualne Plenkovićeve vlasti koja nije ni pokušala trajno riješiti problem nasilja na stadionima, već je uvijek sav teret padao na leđa hrvatske policije – stoji u objavi.

POSLJEDNJE DODANO: