VELIKI SKUP HDZ-a U KLISU

“Mi živimo svaki dan ono što predstavljamo!”

U Klisu je u ponedjeljak održan predizborni skup HDZ-a u sklopu kampanje za parlamentarne izbore. Brojnim članovima i simpatizerima stranke predstavili su se kandidati na listi za IX. izbornu jedinicu, a skupom je ujedno obilježena i 34. obljetnica od utemeljenja Hrvatske demokratske zajednice u Klisu. Odmah na početku sve okupljene uvodno je pozdravio predsjednik kliškog HDZ-a, Marko Galić.

-Najbitniji i najizazovniji izbori bili su oni 90. godine jer tada nismo imali državu, a kamoli stranku. Ovi izbori su također važni. Danas smo u vremenima kada moramo odgovoriti na sve izazove, a ova vlada je već pokazala da to zna i može i zato zaslužuje treći mandat. Sada je prilika da izađemo na izbore i pokažemo jedinstvo i odemo do pobjede!, rekao je predsjednik HDZ-a Općine Klis, Marko Galić.

Državni tajnik u Ministarstvu turizma i sporta, Tonči Glavina, dotaknuo se činjenice da s ostalim kandidatima IX. izborne jedinice iz Splitsko-dalmatinske županije svakodnevno obilazi mjesta, gradove i općine s područja županije. 

-Obilazimo cijelu našu jedinicu i našu Hrvatsku i koristimo priliku da čujemo što naš narod mori. Ja ovu kampanju vidim i kao priliku da građanima položimo račune i kažemo što smo napravili. Dok mi želimo razgovarati o rezultatima i postignućima s druge strane imate cijelu jednu strukturu koja ne želi razgovarati ni o postignućima ni o rezultatima, a to je zato što ih nemaju. Razlog zbog kojeg mi o rezultatima volimo razgovarati je da pokažemo da smo ono što smo obećavali i ispunili i da stojimo iza svojih riječi, rekao je Glavina.

Glavina je iskoristio priliku i da podsjeti kako Hrvatska danas sudjeluje i u kreiranju europskih politika što je također posljedica rada aktualne Vlade.

-Kad vidimo da su nam plaće rasle preko 60 %, da je minimalna plaća rasla 100 %, da je studentska satnica povećana s 2 € na 5 €, da smo posljednje dvije godine gospodarski motor onda to stvarno nešto govori o nama. Kad smo se zauzeli da limitiramo troškove i smanjimo cijene električne energije pokazali smo da nam je stalo i da vjerujemo u bolji život ovdje na našoj rodnoj grudi, u našoj Hrvatskoj, naglasio je Glavina. 

Triljski gradonačelnik, Ivan Bugarin, u svom obraćanju primijetio je koliko je IX. izborna jedinica uvijek jaka i svojevrsna HDZ-ova utvrda te dodao kako želi da to ostane i dalje. 

-Ja vas ljudi pozivam – izađite na izbore jer svaki glas je bitan i važan. Mi kandidati smo garancija da će Dalmatinska zagora biti predstavljena kako treba i priliči u Hrvatskom saboru. Jakov je pokazao kako Klis uspješno radi na demografskoj politici već dugi niz godina, a mi u Trilju slijedimo njegov primjer. I nastavit ćemo to raditi i dalje, rekao je Bugarin. 

Načelnik susjedne općine Dugopolje, Perica Bosančić, također se dotaknuo stambene politike i demografskih mjera za mlade koju obje općine provode i dobre suradnje s Vladom HDZ-a. 

-Obišli smo puno mjesta naše Dalmatinske zagore i moramo biti iskreni i reći da nas u nekim mjestima jednostavno uhvati tuga. Dok su grad Trilj i općine Klis i Dugopolje mjesta koja su uspješne i u kojima HDZ ima stabilitet vlasti i dobar odnos s Vladom koja nam omogućava da ta naša mjesta razvijemo i učinimo lakšim i boljim život našim sugrađanima općine u kojima HDZ nije na vlasti, nažalost, nemaju tu sreću. Ja se nadam da će se na ovim izborima to i promijeniti jer ova Vlada građanima nudi stabilan rast i konkretna obećanja koja su već pokazali da mogu ispuniti, rekao je Bosančić pri čemu je istaknuo i veliku važnost ovih izbora. 

Najveći pljesak među govornicima dobio je načelnik Općine Klis, Jakov Vetma koji je naglasio važnost ostanka u rodnom mjestu. 

-Bez obzira na rezultate izbora i mogući ulazak u Sabor ja ostajem ovdje u našoj općini jer smatram da je ovo najljepši posao i da je najveći dio politike kada svojoj djeci i svojim sumještanima osiguraš bolji život i bolji dom. To je ono što ja želim raditi. Mogu ja otići u Zagreb, ali ostajem raditi i živjeti ovdje. Svi mi živimo svaki dan ono što predstavljamo, istaknuo je Vetma.

Svih ovih projekata i postignuća kojima se mi sada hvalimo i koje prikazujemo ne bi bilo da nije bilo Vlade, dodao je Vetma i istaknuo kako vjeruje u uspjeh Vlade i na ovim parlamentarnim izborima. Prije dolaska u Klis kandidati IX. izborne jedinice su održali predizborni skup u Muću, a danas će nove poruke u kampanji poslati iz Trilja.

POSLJEDNJE DODANO: