Maras: Vodstvo SDP-a treba zaštiti stranku i članove

Potpredsjednik SDP-a i ministar poduzetništva Gordan Maras rekao je u srijedu navečer u Kutjevu da vodstvo SDP-a treba donijeti odluke kako bi se zaštitilo stranku i članstvo te poručio da će njegova stranka učiniti sve kako ih se ne bi izjednačavalo s HDZ-om.

Na pitanja novinara trebaju li ostavke podnijeti članovi Predsjedništva SDP-a – uhićena županica Marina Lovrić Merzel i vukovarski gradonačelnik Željko Sabo, protiv kojeg su podignute optužnice, Maras je rekao da će SDP učiniti sve da se ne izjednačavaju HDZ i SDP. Upitan što će se konkretno učiniti, Maras je rekao kako je neprimjereno da o tome govori za medije prije nego sve raspravi Središnji odbor stranke. Poručio je da je na vodstvu SDP-a odgovornost da donese političke odluke kako bi se zaštitilo stranku i članove.

“Sve se odražava na rejting SDP-a. Mi ćemo donijeti političke odluke na tijelima stranke, na način da zaštitimo stranku i članove. Prevažno je to što svi osjećaju da je SDP stranka koja je duboko drugačija od HDZ-a. To je odgovornost rukovodstva stranke i to će mo napraviti”, rekao je Maras uoči predizbornog skupa podrške SDP-ovom kandidatu u drugom krugu izvanrednih izbora za gradonačelnika Kutjeva Ivici Nikoliću.

POSLJEDNJE DODANO: