SAD: Eskalacija u Ukrajini bi dodatno izolirala Moskvu

Dužnosnik američkog ministarstva financija u srijedu je upozorio Rusiju da bi je bilo kakva “eskalacija” u Ukrajini “samo još više izolirala”.

U govoru pred senatskim odborom podtajnik u ministarstvu financija David Cohen ocijenio je da nakon sankcija uvedenih Rusiji u vezi s ukrajinskom i krimskom krizom, Moskva “mora znati da će ju bilo kakva eskalacija samo još više izolirati od međunarodne zajednice i gospodarstva”.

Sjedinjene Države su u ožujku blokirale imovinu 31 fizičke i pravne osobe iz Rusije ili proruski orijentirane, među kojima je banka Rosija i njezin najveći dioničar Jurij Kovaljčuk.

Banka Rosija, sedamnaesta po veličini ruska banka s imovinom vrijednom 10 milijarda dolara, “banka je predsjednika Putina i drugih ruskih čelnika”, dodao je američki dužnosnik.

Svi čija je imovina blokirana u SAD-u “uvidjet će da je jako teško poslovati, čak i izvan SAD-a, jer iskustvo pokazuje da druga velika financijska središta u svijetu postupaju po američkim preporukama u vezi s primjenom sankcija”, dometnuo je.

“U svakodnevnoj smo vezi s članovima G7 i Europske unije (…) kako bismo vidjeli kako donijeti najbolje zajedničke mjere”, zaključio je Cohen.

POSLJEDNJE DODANO: