GRČKA GA TRAŽI

Metkovac ispitan zbog navijačkih izgreda: Grčka izdala uhidbeni nalog za sudjelovanje u zločinačkoj organizaciji

Županijsko državno odvjetništvo u Dubrovniku je 13. veljače 2024., ispitalo hrvatskog državljanina (1994.) na temelju Europskog uhidbenog naloga nadležnog pravosudnog tijela Grčke, a koji nije bio dostupan nadležnim tijelima od primitka Europskog uhidbenog naloga u rujnu 2023. godine do 12. veljače 2024., objavljeno je na stranicama DORH-a.

Dubrovački dnevnik neslužbeno doznaje kako riječ o muškarcu iz Metkovića koji je ispitan zbog utakmice AEK-a i Dinama u Ateni, gdje je u navijačkim izgredima život izgubio domaći navijač Michalis Katsouris. Grčka je izdala uhidbeni nalog zbog sumnje na počinjenje kaznenog djela osnivanje i pridruživanje zločinačkoj organizaciji iz grškog zakona.

Državno odvjetništvo je 13. veljače 2024., nakon ispitivanja tražene osobe, donijelo rješenje o određivanju mjera opreza protiv 30-godišnjaka iz članka 98. Zakona o kaznenom postupku u vezi članka 26. Zakona o pravosudnoj suradnji u kaznenim stvarima s državama članicama Europske unije (mjere osiguranja predaje tražene osobe – zabrane napuštanja boravišta, obveza javljanja policiji i oduzimanju putne isprave) – objavljeno je na stranicama DORH-a.

POSLJEDNJE DODANO: