KRITIKE UNUTAR SDP-A

Matijević: “Rezultati su loši. Bez Zorana bi bili i gori, on je sve spasio”

Prema najnovijim rezultatima Rijeke pravde osvajaju 42 mandata. Davor Matijević iz splitskog SDP-a rekao je da vodstvo mora snositi odgovornost za ovaj rezultat.

Rezultati su loši i nade više nema, a krivi smo svi. Obraz ne smijemo izgubiti, izbore očito možemo. Ima nas puno koji nismo zadovoljni, vidi se da nešto nije u redu po tome tko sve nije želio ići na liste – rekao je.

Podbacili smo. Ako možemo vlast složiti samo s DP-om, za mene je to neprihvatljivo. Isporučili smo Hrvatsku kriminalnom HDZ-u – rekao je Matijević za Index.

Ne mogu zamisliti opciju da SDP surađuje s Domovinskim pokretom. To za mene nikako nije prihvatljivo. Ne dijelimo vrijednosti ni po čemu i to bi bila trgovina koja nikome ne bi donijela ništa dobro – rekao je.

Na upit znači li to da će izaći iz SDP-a ako dođe do takve koalicije, rekao je da ne vjeruje da će doći do toga.

– Ako se to dogodi, od SDP-a neće ostati ništa. Milanović je predsjednik i nestranački kandidat, ali ovo je stvar SDP-a. Imam problem ako SDP-u nije problem sjesti s DP-om i pregovarati”, rekao nam je. “To bi bio truli kompromis na koji ja ne pristajem – rekao je.

Krivi smo svi. Nije kriv samo Peđa Grbin nego cijelo rukovodstvo. Bez Zorana bi rezultat bio i lošiji, on je sve spasio – zaključio je na kraju.

POSLJEDNJE DODANO: