"AJMO SAD PROTIV KORUPCIJE"

Benčić: “Rušenje HDZ-a je još uvijek ostvarivo”

Sandra Benčić i Tomislav Tomašević se obratili u stožeru platforme Možemo.

Benčić prva govori.

– Sada smo na deset mandata. Međutim, veliki gradovi još nisu obrađeni i postoji mogućnost velikog rasta. Yeah, we did it! Veliko hvala svim građanima koji su danas u velikom broju izašli i hvala onima koji su nam dali glas i povjerenje i kojih je bilo puno više nego prije četiri godine. Hvala vam.

Potom se zahvalila svim možemovcima koji su sudjelovali u kampanji.

– Hvala vam što ste nam omogućili da budemo stranka s najvećim rastom na ovim izborima. Koliko god mi možemo biti jako zadovoljni s našim rezultatom. Ono što još trebamo napraviti i ne smijemo izgubiti iz vida, da je cilj broj jedan – rušenje HDZ-a s vlasti.

Taj cilj je još uvijek ostvariv. On je još uvijek dostižan, točno u onom scenariju o kojem smo mi govorili u proteklim tjednima. Dostižno je da se HDZ skine s vlasti i da desnica ne uđe u vladu jer mi jesmo i bit ćemo brana da desnica uđe u vladu.

Međutim, ono na što sad pozivam sve političke aktere – od ljevice do desnice, koji su se zaklinjali ove četiri godine da je glavni cilj uništiti koruptivnu hobotnicu, da nikad neće s HDZ-om, da budu barem u jednoj stvari kao mi – da budu dosljedni i da poštuju građane ove zemlje i svoje birače i da kažu – ne HDZ-u.”

U predstojećim danima još uvijek se može dogoviriti da stranka iz koalicije s najviše glasova, a to su Rijeke pravde, da oni sastave manjinsku vladu koji ćemo mi svi ostali iz parlamenta podržati. Mi smo unaprijed našim biračima rekli sve, ništa nas u tim stavovima nije poljuljalo.

Jasno smo rekli kome daju glas i kome taj glas može otići. Rekli smo – nećemo podržati desnu vladu i cilj nam je rušenje HDZ-a. Našli smo način kako napraviti i jedno i drugi. I sada je na njima odgovornost, koji su govorili da dajući njima glas daju glas protiv korupcije. E, pa sad. Ajmo protiv korupcije, ajmo to sad srušit.

Tomašević: Konačno je srušen mit o tome da smo samo zagrebačka stranka

Riječ je preuzeo Tomašević.

– Cijela Hrvatska zna da smo malo drugačija stranka. Tako da imamo dva govora jer imamo dva koordinatora stranke. Kad su počeli pristizati prvi rezultati iz DIP-a, koji su nam davali samo tri mandata, mi se nismo uopće dali brinuti oko toga jer smo znali koja je naša vrijednost.

Sad smo s tri došli na deset i očekujemo još po koji.

– Konačno je srušen mit o tome da smo samo zagrebačka stranka. Sad smo u pat poziciji što smo i pretpostavili da će se dogoditi. Građani su jasno rekli na ovim izborima da ne žele više HDZ na vlasti. Rekli su to jasnije da nisu mogli jasnije to reći. Mi smo ovdje radi građana, ključno nam je da se HDZ makne s vlasti i da se oslobode institucije koje je HDZ zarobio. 

Sve stranke koje su rekle da su za to da se to i doista dogodi, sad je na njima da se to i dogodi.

Spremni smo podržati manjinsku vladu, ne moramo ulaziti u nju, ali nam je bitno da se makne HDZ s vlasti i da se Hrvatska oslobodi ove korupcije.

Na kraju je zahvalio biračima koji su im dali povjerenje. – prenosi Index.

POSLJEDNJE DODANO: