KRITIKE NA PROMETNU NEPRIREMLJENOST

Matijević izražava zabrinutost: “Općinski sud povratkom donosi prometni kolaps”

Davor Matijević, predsjednik splitskog SDP-a, iznio je svoje zabrinutosti u vezi s povratkom Općinskog suda u Split, upozoravajući na mogući prometni kolaps u središtu grada.

Putem Facebook objave, Matijević je istaknuo da se svi pripremaju za povratak suda, no problemi s prometom, posebice na Trgu hrvatske bratske zajednice, ostaju neriješeni.

Njegovu objavu prenosimo u nastavku:

Općinski sud se vraća u Split i slijedi nam prometni kolaps jer nikome nije jasno kako će sva vozila koja su danas na Dračevcu sutra stati na Trg hrvatske bratske zajednice. Kome god nije jasno o čemu pričam trebao je otić danas u 12 sati na Dračevac i nakon toga otić na Trg hrvatske bratske zajednice pa da mi kaže kako netko misli da će u bocu od litre stati 3 litre.

Koliko god mi zatvarali oči i pretvarali se da će se problem riješit sam od sebe vjerujte mi da neće.
Problem Trga hrvatske bratske zajednice je star godinama i propust je brojnih gradskih administracija.

Jesmo li napravili išta po pitanju toga da iskoristimo potencijal te lokacije od podzemne željeznice, javne garažne kuće, nekakvog smislenog administrativnog centra grada koji već danas svakodnevno posjećuje i u kojem radi velik broj ljudi? Nekad se u Splitu mogla izgraditi podzemna željeznica kroz cijeli grad, sad desetljećima nismo u stanju osmisliti i urediti jedan trg.

Gradonačelnik Puljak ovdje napokon opravdano može reći da su za postojeće stanje krivi drugi, ali isto tako mu stanovnici Dobrog i Lovreta mogu reći da u ove 3 godine mandata nije napravio apsolutno ništa da nađe makar neko privremeno rješenje i da pripremi grad na ovaj prometni pritisak. Jedino šta poručuje svojim nedjelovanjem je: Sretno ljudi, snađite se sami!
– stoji u objavi.

POSLJEDNJE DODANO: