JUBILARNI 50. GRAND SLAM

Matić uoči „judaškog Wimbledona“: “Nadam se što boljem rezultatu!”

Osim što ga vole zvati „judaški Wimbledon“, ovogodišnje izdanje Grand Slama u Parizu po mnogočemu je vrlo poseban turnir. Riječ je o 50. jubilarnom izdanju i ujedno nešto poput generalne probe za Olimpijske igre, iako se olimpijska judo natjecanja neće održati u pariškom Bercyju, već u Champs de Mars Areni nedaleko od Eiffelovog tornja. Ukupno 667 judaša iz 111 nacija imenovanih za Bercy, uključujući osam svjetskih broj jedan, dvanaest olimpijskih prvaka u Tokiju i pet aktualnih svjetskih prvaka. Među njima je naravno i heriona hrvatskog sporta, dvostruka svjetska prvakinja Barbara Matić, koja je do sada ima srebro i broncu s istog.

-Upoznata sam da je 50. izdanje, instagram doslovno „gori“ oko toga. Pariz je uvijek nekako poseban osjećaj, ona velika dvorana, Bercy. Stvarno je to super i nevjerojatan osjećaj za doživjeti. Nadam se što boljem rezultatu, ne želim si stavljati nikakav pritisak. Portugal sam super odradila, sve bez ozljede što je najbitnije, u međuvremenu par treninga koji su bili fokusirani na Pariz – kazala je Matić uoči najjačeg turnira u svijetu.

Domaćin Francuska izvela je čak 56 sportaša, uključujući sve zvijezde iz pobjedničkog tokijskog  mješovitog tima s olimpijskih igara. (Clarisse Agbegtnenou, Sarah Leonie Cysique, Romane Dicko, Guillaume Chaine, Axel Clerget i Teddy Riner).

Hrvatsku na obljetničkom turniru predstavljaju četiri natjecatelja Zlatko Kumrić (-100kg AJK „Student“ – Split), Katarina Krišto (-63kg JK „Dalmacijacement“ – Kaštel Sućurac), Barbara Matić (-70kg – JK „Pujanke“ – Split), Ivana Šutalo (+78kg JK „Dubrovnik“).

Grand Slam koji održava se od 2.-4. veljače, a naši prvi predstavnici na tatami tek u subotu, kada su na rasporedu težinske kategorije -63kg i -70kg u kojima se bore Krišto odnosno Matić te ujedno ima i status druge nositeljice turnira. U nedjelju se bore Kumrić i Šutalo. Ždrijeb je na rasporedu za danas u 14.00h.

POSLJEDNJE DODANO: