PLUS 51 NA GRIPAMA

Malobrojni gledatelji uživali u potezima žute mladosti

Košarkaši Splita su pobijedili Bosco sa 113:62 u 31. kolu Favbet Premijer lige, a da će biti ovako uvjerljivo, znalo se i prije početka. Jednostavno, razlika u kvaliteti je ogromna. Bosco je već odavno ispao iz lige sa samo jednom pobjedom, Splitu ovo nije bio niti ozbiljan trening na putu do 27. pobjede.

Malobrojni gledatelji su najviše uživali u posljednjoj četvrtini kad je trener Splita Slaven Rimac na teren poslao najmlađe snage – Antonija Klepu, Davida Pavina i Marina Dubravčića. Uz njih su bili Vito Kučić i Ante Perkušić, te nešto malo i Lovre Runjić, koji je u odsustvu Mate Kalajžića i Tonka Vuke ponio kapetansku vrpcu.

Do kraja trećeg i posljednjeg kruga prvenstva su preostala dva kola, potom slijedi doigravanje u koje će Split s 2. mjesta.

Trebala nam je jedna ovakva utakmica bez prevelikog stresa i s puno trčanja. Malo smo se odmorili nakon ABA lige, zasićenje je bilo ogromno. Sljedeća utakmica je Zadar, neće odlučivati o poretku, ali motiva ćemo sigurno imati s obzirom da su dominirali protiv nas ove sezone – rekao je trener Slaven Rimac.

SPLIT: Funderburk 15, Perković, Shorter 16, Sullivan 8, Tišma 13, Runjić 15, Klepo 7, Kučić 8, Perkušić 15, Dubravčić 3, Pavin 5, Ljubičić 8.

BOSCO: Bubalo 12, Perić, Kos 2, Dacer 2, Akrap 20, Krapić 2, Petranović 7, Ćosić 2, Lukić 6, Valenti 5, Njegovan 4.

POSLJEDNJE DODANO: