NA DOMAĆEM TERENU

Hrvatski judaši spremni za domaćinstvo Europskog prvenstva u Zagrebu

18 najboljih hrvatskih judaša spremno je za spektakl u glavnom gradu koji započinje za 10 dana. Zagrebačka Arena spremna je za domaćinstvo Europskog prvenstva u judu za seniore 2024. Konačna prijava je završena, što znači da se malo promjena može očekivati, a među njima su odabranice izbornika ženske reprezentacije Vladimira PRERADOVIĆA, odnosno odabranici izbornika muške reprezentacije Deana ILIĆA.

Dame imaju prednost

Dvostruka svjetska prvakinja Barbara MATIĆ glavna je tema kada je riječ o ženskoj kategoriji i nalazi se na 1. mjestu svjetske rang ljestvice u kategoriji -70 kg. Ne smijemo zaboraviti niti Laru CVJETKO koja se vraća nakon ozljede, a opet jednako spremna impresionirati domaću publiku, baš prošle godine u na zagrebačkom IJF Grand Prixu imali smo prilike gledati finale između Matić i Cvjetko. Superzvijezda, Katarina KRIŠTO u misiji je kvalificirati se za Olimpijske igre u Parizu u kategoriji -63 kg kao, a svojim nedavnim nastupima taj je cilj dosegla. Dosljednost je ključna i ona mora ostati u formi kako bi osigurala svoje mjesto. Isto vrijedi i za Anu Viktoriju PULJIZ u kategoriji -52 kg. Još jedno poznato ime koje se pridružila Krišto u kategoriji -63kg, to je Dubrovnkinja Iva OBERAN. Za to vrijeme Tihea TOPOLOVEC odmjerit će svoje vještine u prilično teškoj kategoriji -57kg. Što se tiče viših kategorija težine, olimpijka i brončana s EP-a 2020. godine Karla PRODAN će uz Petrunjelu PAVIĆ nastojati udvostručiti na spravi u kategoriji -78 kg, dok će bivša svjetska kadetska prvakinja Helena VUKOVIĆ biti jedina naša predstavnica u kategoriji preko 78kg. 

Pred senatorima hrvatske reprezentacije velik zadatak

Zlatko KUMRIĆ najbolje je rangirani (#27 WRL) hrvatski judaš na ovom turniru i nastupit će treći dan, u kategoriji do 100 kg. Mlađi brat Markopridružit će se u istoj težinskoj kategoriji. Josip BULIĆ najbolji je izbor u kategoriji -90 kg. Jedan od skrivenih dragulja, pun potencijala je Dominik DRUŽETA (-81kg). Iako tek 208. na svjetskoj rang ljestvici, jedini ima iskustvo osvajanja bronce na Europskom prvenstvu (EP 2017 Varšava). Obitelj Klačar iz Pule na teren dovodi još braće, Robert se natječe u kategoriji -73 kg, a Dani u kategoriji -66 kg, kojem će se pridružiti Nikola ZOROTOVIĆ. Ostala su spomenuti još dva natjecatelja, Lovre MRKOVIĆ (-90kg) i Dominik ROŽIĆ (-81kg).

Natjecanje na domaćem terenu uključuje oboje, pritisak i privilegiju Može li ovaj tim za Euro 2024. razbiti prokletstvo i osvojiti još jedan europski naslov nakon 50 godina čekanja? 

Osim individualnog natjecanja, reprezentacija Hrvatske nastupit će u natjecanju mješovitih ekipa koje se održava u nedjelju. 

POSLJEDNJE DODANO: