Besplatni Proljetni kamp robotike za učenike nižeg socioekonomskog statusa na Zvjezdanom selu Mosor

Tijekom ovogodišnjih proljetnih školskih praznika, splitska Udruga za robotiku „Inovatic“, u suradnji s partnerskom udrugom Zvjezdano selo Mosor, organizira besplatni Proljetni kamp robotike za učenike osnovnih škola. Kamp će biti održan u vremenu od 11. do 15. travnja, u zvjezdarnici Zvjezdanog sela Mosor, u Gornjem Sitnom.
Proljetni kamp robotike je dio projekta „Bilo kuda STEM svuda“ koji je financiran iz Europskog socijalnog fonda i Ureda za udruge Vlade RH, a namijenjen je jačanju kapaciteta OCD-a (organizacija civilnog društva) te popularizaciji STEM – a među mladima. Vrijednost projekta je 262.883,18 € (1.980.693,34 kn), a trajanje projekta je 24 mjeseca (od 13. srpnja 2021. do 13. srpnja 2023.). Nositelj projekta je Udruga za robotiku „Inovatic“ koja ima dugogodišnje iskustvo u radu sa mladima i provedbi izvanškolskih aktivnosti iz STEM područja, a jedan od partnera na projektu je i Zvjezdano selo Mosor. Intencija je ovakvim aktivnostima za vrijeme trajanja projekta popularizirati robotiku i slične sadržaje među mladima, posebice onim skupinama slabijeg socioekonomskog statusa te onima kojima su navedene aktivnosti manje dostupne.

Osim radionica robotike, za učenike će biti upriličene i radionice iz ostalih područja tehničke kulture te predavanja iz astronomije i promatranja noćnog neba teleskopom. 

Na navedenim radionicama je ostalo još nekoliko slobodnih mjesta, stoga ovim putem pozivamo sve zainteresirane učenike da se prijave na Proljetni kamp! 

Broj mjesta je ograničen, a prijave se zaprimaju na mail adresu [email protected] ili na broj 098/217-849, do 4. travnja 2023.

POSLJEDNJE DODANO: