Tudor: Naš jedini cilj ove sezone je bio osigurati Europu

Nakon pobjede u gradskom derbiju, Hajduka već sutra očekuje nova utakmica – gostovanje kod Hrvatskog Dragovoljca. Bijeli su ove sezone u tri susreta slavili protiv Dragovoljca, svaki put identičnim rezultatom 2:1. Posebno je emotivna bila proslava pobjede u Kranjčevićevoj s kraja prvog dijela sezone kada je Hajduk golovima Bencuna u samoj završnici utakmice preokrenuo rezultat. 

Ovaj put “bijeli” nemaju veliki imperativ, do kraja sezone ostaje im borba za drugo mjesto s Rijekom koja im trenutno bježi dva boda.

– Imali smo vrlo kratak period pauze između dvije utakmice, ali oni su također igrali u nedjelju tako da smo tu u istoj priči. Oni se bore za opstanak, ali mi želimo odigrati jednu pravu utakmicu svaki put, što jače i što bolje. Ta borba za opstanak i nije toliko bitna jer svaka ekipa daje svoj maksimum protiv Hajduka, a Dragovoljac će zbog te borbe samo biti još motiviraniji – kazao je trener “bijelih” Igor Tudor uoči polaska na put. 

Hajduk je ove sezone najbolji skor imao upravo u periodima kada bi igrao protiv Lokomotive, Splita i Dragovoljca.

– Ne bih rekao da je taj raspored ključan jer se ionako na kraju radi konačan zbroj. Svi igraju protiv svih, a protiv Dragovoljca smo u dobrom nizu od tri uzastopne pobjede i nadam se da ćemo ga sutra nastaviti. Oni imaju svoje kvalitete i mane, kao i svaka druga ekipa, ali igraju na svom terenu i očekujem jednu neizvjesnu utakmicu – istaknuo je trener “bijelih”.

Za kraj smo ga upitali postoji li mini – cilj do kraja prvenstva u vidu osvajanja drugog mjesta. 

– Nemamo nikakav mini cilj, naš jedini cilj ove sezone je bio osigurati Europu i to smo praktički ostvarili – zaključio je Tudor. 

POSLJEDNJE DODANO: