EUROPSKO PRVENSTVO U BEOGRADU

Lucija Bilobrk doprvakinja je Europe u boksu!

Hrvatska boksačica Lucija Bilobrk doprvakinja je Europe. Na Europskom prvenstvu što se održava u Beogradu, Splićanka je u kategoriji do 81 kilograma poražena u finalnom meču od Ruskinje Jelene Gapešine jednoglasnom odlukom sudaca, pišu Sportske novosti.

Lucija nije uspjela zadržati razornu, nižu, ali eksplozivnu Ruskinju koja je od prve sekunde napala svim sredstvima, ulijetala u našu reprezentativku i prijetila opasnim desnim i lijevim krošeima.

Ruskinja Gapešina stekla je jednoglasnu bodovnu prednost u prvoj rundi, povećala je još u drugoj uz jedan precizni kroše koji je sudac procijenio kao brojanje i potvrdila u trećoj rundi.

Naša prvakinja koja godinama vlada teškom kategorijom nije mogla pronaći protuoružje za vrhunsku rusku boksačicu koja zasluženo nosi zlato i nagradu od 15.000 dolara.

Lucija je, inače, finale osigurala trijumfom u polufinalu protiv domaće predstavnice, reprezentativke Srbije Elme Hajrović, a uz srebrnu medalju dobila je i novčanu nagradu u iznosu od 10.000 dolara.

– Hvala mom treneru Anti Matasu, izbornik i svima ostalima iz reprezentacije te HBS-u koji mi je dopustio da idem na EP – rekla je Bilobrk, koja je inače uspjehe nizala i u ostalim borilačkim sportovima (kickbox, K-1, savate…).

POSLJEDNJE DODANO: