KRIVOTVORIO VEĆU SVOTU NOVCA

Lažnim eurima kupovali po kioscima i u ljekarni

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad dvije muške osobe starosti 27 i 42 godine zbog sumnje da su lažnim eurima kupovali po kioscima i u ljekarni.

-Sumnja se da je 42-godišnjak pribavio veću količinu krivotvorenih novčanica u apoenu od 200 eura s ciljem da iste stavi u optjecaj kao prave i da pritom istovremeno sebi pribavi nepripadnu materijalnu korist, pa je u ostvarenju te namjere angažirao 27-godišnjaka da na kioscima i u ljekarni kupuje razne artikle te da iste plaća krivotvorenim novčanicama.

Tako je, 42-godišnjak početkom veljače 2024. godine 27-godišnjaku predao 2 krivotvorene novčanice od 200 eura te ga uputio da tim novčanicama na kioscima na području Zagreba kupi i plati bonove na što je on pristao iako je znao da se radi o krivotvorenim novčanicama.

U skladu s dogovorom 27-godišnjak je došao do kioska na području Novog Zagreba, gdje je krivotvoreni novac stavio u optjecaj, dovodeći u zabludu zaposlenicu da se radi o pravom novcu pa je tako kupio 8 bonova u apoenu od 50 eura, koje je platio upravo tim krivotvorenim novčanicama. Dio kupljenih bonova uplaćen je na korisnički račun aplikacije koji koristi 27-godišnjak.

Također se sumnja da je 42-godišnjak početkom veljače 2024. godine 27-godišnjaku predao 1 krivotvorenu novčanicu od 200 eura, koju je 27-godišnjak stavio u optjecaj u ljekarnu na području Novog Zagreba, čime je doveo u zabludu zaposlenicu da se radi o pravom novcu pa je tako kupio proizvod široke potrošnje kojeg je platio navedenom krivotvorenom novčanicom. Pričinjena materijalna šteta ovim djelima iznosi 600 eura.

Po dovršetku kriminalističkog istraživanja prvoosumnjičeni je predan pritvorskom nadzorniku dok se drugoosumnjičeni od ranije nalazi u istražnom zatvoru Zatvora u Zagrebu. Protiv obojice osumnjičenika kaznena prijava je podnijeta Općinskom državnom odvjetništvu u Novom Zagrebu, objavila je policija.

POSLJEDNJE DODANO: