VLADA KRŠI DOGOVOR

Loše vijesti za pacijente: Hrvatski liječnici počeli s pripremama za štrajk

Hrvatski liječnički sindikat (HLS) izvijestio je u nedjelju da su krenuli s intenzivnim pripremama za sindikalne akcije, uključujući i štrajk, prozivajući Vladu za kršenje dogovora s hrvatskim liječnicima iz travnja 2023., ali i “propagandne pokušaje” s ciljem slabljenja položaja liječnika, piše Poslovni.hr.

Premijer Andrej Plenković, ministar zdravstva Vili Beroš i Vlada guraju hrvatske liječnike u štrajk, potiču ih na bijeg u privatno zdravstvo i odlazak iz Hrvatske, tvrdi sindikat.

Navode protom da se u javnosti ponovno reciklira priča o navodno ‘ogromnim plaćama’ hrvatskih liječnika kako bi ih se pred sugrađanima i pacijentima, prikazalo pohlepnima i nerazumnima.

No, ono što Vlada nudi za pregovaračkim stolom jasno pokazuje da ne shvaća kritične točke u zdravstvu – bijeg mladih liječnika iz Hrvatske i bijeg liječnika u privatno zdravstvo.

Vladajućima zamjeraju i što se mjesecima ignoriralo mlade ljude pritisnute robovlasničkim ugovorima zbog čega je, kažu 148 njihovih kolega napustilo Hrvatsku.

POSLJEDNJE DODANO: