DISCIPLINSKI PRAVILNIK HNS-A

Petković bi zbog odgovora Robertu Jarniju mogao dobiti žestoku kaznu

Dinamov Bruno Petković odgovorio je Robertu Jarniju, koji je u intervju za Večernji list rekao kako će navijati za Betis protiv Dinama u nokaut-fazi Konferencijske lige. Jarni je dan nakon toga dobio otkaz na poziciji izbornika U-17 reprezentacije Hrvatske.

Podsjetimo, Jarni je rekao: “Pa, nego za koga ću navijati? Betis je ipak moj klub, u njemu sam proveo tri prekrasne godine, a u Dinamu nisam igrao. Ne znam tko bi mi to mogao zamjeriti. Ja sam usto i hajdukovac u srcu.” Petković je to ovako komentirao: “Stvarno je to rekao? Ako je tako rekao, ako to misli, onda je klaun. Ljudi koji predstavljaju hrvatsku državu, a ne navijaju za hrvatski klub, su obični klauni. Slobodno to napišite. Čovjek koji navija protiv hrvatskog kluba u Europi, a Hrvat je, to je klaun.”

Što kaže Disciplinski pravilnik?

Ako će HNS biti dosljedan svom Disciplinskom pravilniku, Petković bi mogao biti kažnjen. U članku 85. Disciplinskog pravilnika stoji:

1) Igrač ili nogometni djelatnik koji vrijeđa, kleveće ili širi neistine o svom ili bilo kojem drugom klubu, o svom ili suparničkom igraču, nogometnom djelatniku bilo kojeg kluba ili članu nogometnog rukovodstva u bilo kojem tijelu, sucu ili treneru, ili se nasilno ponaša, kaznit će se:

– igrač:

– novčanom kaznom i zabranom igranja na dvije do šest utakmica.

– djelatnik:

– novčanom kaznom i zabranom obavljanja funkcije u trajanju od dva mjeseca do godinu dana.

POSLJEDNJE DODANO: