GUŽVE U SPLITSKOJ LUCI

Ljetni raspored Jadrolinije u punom pogonu

Predsezona ruši rekorde, a isti se trend očekuje i za nadolazeću sezonu. Povećan broj turista najjasnije se vidi u splitskoj trajektnoj luci. Današnji praznik mnogi su iskoristili za spajanje s vikendom.

Jelena Ivulić iz Jadrolinije izjavila je za HRT da je prošle godine kroz splitsku trajektnu luku prošlo više od pet milijuna putnika i oko 900.000 vozila. Sličnim podacima nadaju se i ove godine. Ivulić je istaknula da je jučer kroz luku prošlo više od 14.000 putnika i 4.000 vozila, a isti broj očekuje i danas.

Ivulić je govorila i o ljetnom plovidbenom redu:

Vis će preko vikenda imati tri linije, a preko tjedna dvije. Otok Šolta će imati pet linija. Što se tiče Korčule i Lastova, s ljetnim rasporedom smo započeli 29. svibnja. Supetar je već na ljetnom rasporedu od 23. ožujka, a broj linija prema Starigradu povećan je u prvoj polovici svibnja – napomenula je Ivulić.

Jadrolinija slavi 77. godišnjicu uz slogan “Plovi, plovi bili brode”.

Dodala je kako se uz standardne linije tijekom sezone često uvode još 2-3 izvanredne linije.

Što se tiče rezervacija, preporučujemo da se putne karte osiguraju što prije jer karta s rezervacijom garantira ukrcaj. Ipak, s obzirom na gužve u gradu Splitu, preporučuje se raniji dolazak u luku. Duljina čekanja za ulazak na trajekt može biti i dva do tri sata, ovisno o pritisku – izjavila je Ivulić.

POSLJEDNJE DODANO: