TROŠAK PO DANU

Austrijski list otkriva cijene ljetovanja u Hrvatskoj i savjete za povoljniji odmor

Austrijski dnevni list “Österreich” detaljno analizira troškove ljetovanja u Hrvatskoj za austrijske turiste, ističući kako će ove godine morati dublje posegnuti u džep zbog porasta cijena za otprilike 10% u usporedbi s prošlom godinom. Unatoč tome, čarobni pejzaži hrvatskog Jadrana, tirkizno plavo more i bogata kulturna baština čine Hrvatsku neodoljivom destinacijom za odmor, naglašavaju u uvodnom dijelu, prenosi Poslovni.hr.

U članku se navodi da je prosječni tjedni trošak ljetovanja oko 945 eura po osobi, bez uključenih troškova zračnog prijevoza. Ova cijena uključuje smještaj u hotelu s tri zvjezdice i obroke u lokalnim restoranima. No, za one koji traže ekonomičniju opciju, moguće je ljetovati za otprilike 42 eura dnevno, uz boravak u hotelima s manje zvjezdica i prehranu u fast food restoranima te korištenje javnog prijevoza i besplatnih aktivnosti.

Članak također ističe luksuzniju varijantu ljetovanja koja uključuje boravak u hotelu s četiri zvjezdice, obroke od tri slijeda, unajmljeni automobil i privatno organizirane aktivnosti, s troškom od 285 eura po osobi i danu.

Nadalje, naglašava se da cijene u Hrvatskoj variraju ovisno o godišnjem dobu, pri čemu su ljetni mjeseci najskuplji, dok su pred i posezona nešto povoljniji. Split i Dubrovnik ističu se kao destinacije s najvišim cijenama na hrvatskom Jadranu.

Unatoč porastu cijena, očekuje se da će Hrvatska i ove godine privući veliki broj turista, uključujući i austrijske posjetitelje koji su vjerni ovoj destinaciji. Stoga, iako će austrijski turisti morati prilagoditi svoje budžete za ljetovanje, moguće je pronaći povoljne opcije uz pažljivo planiranje i istraživanje.

POSLJEDNJE DODANO: