LOV NA SVJETSKI NASLOV

Lara Cvjetko predvodi Hrvatsku na svjetskom prvenstvu

U sklopu Svjetskog prvenstva u judu koje će se održati u Abu Dhabiju od 19. do 24. svibnja, Hrvatska će biti zastupljena s deset natjecatelja, a na čelu reprezentacije bit će Lara Cvjetko. Cvjetko, viceprvakinja svijeta iz 2022. godine, izrazila je optimizam unatoč jakoj konkurenciji i istaknula da će ulaziti u borbe s maksimalnom odlučnošću.

Dobro se osjećam, znam da ove zadnje dvije medalje nisu mjerodavne jer se svi čuvaju za olimpijske igre i svjetsko prvenstvo, tako da nadam se da mogu nešto na svjetskom prvenstvu napraviti, ali vidjeti ćemo – dolaze svi najjači. Borbu po borbu, pa di dođem.


Znam da je prijavljeno jako puno kvalitetnih natjecateljica u mojoj kategoriji, skoro 50. Tako da bila nositelj ili ne, moram ići od prve borbe najjače i evo nadam se da mogu napraviti nešto za sebe,
reprezentaciju i sve ostale
– kazala je Cvjetko.


Što se tiče očekivanja od hrvatskih natjecatelja, Cvjetko je izjavila da vjeruje kako imaju potencijal za osvajanje nekoliko medalja. Posebno je istaknula Viktiju Čerkez (-52kg), Ivu Oberan (-63kg) i Karlu Prodan (-78kg) kao natjecateljice koje mogu doći daleko u natjecanju.

Ja mislim da imamo sigurno tri četiri, ako ne i više natjecatelja za medalju. Tu je Viki, koja se bori prvi dan u kategoriji -52kg, sigurno može otići dalje od prvih sedam. U kategoriji -63kg imamo dvije kvalitetne natjecateljice, Ivu i Kate koje isto mogu doći do borbe za medalju, U70kg ja se nadam da mogu proći čim dalje. U 78kg Karla i Petrunjela mogu isto daleko, nadam se da ćemo imati čim više borbi za medalju, nije nerealno očekivati niti da imamo puno natjecatelja u prvih sedam. Naravno sve to ovisi i o ždrijebu.

Nažalost, nedavno okrunjena Europska prvakinja i svjetski broj 1, Barbara Matić, neće sudjelovati na Svjetskom prvenstvu zbog ozljede koju je zadobila tijekom Europskog prvenstva u Zagrebu.

Nažalost radi se o ozljedi palca koju sam zadobila u prvoj borbi na Europskom prvenstvu u Zagrebu, ima oštećenja na ligamentima, tetivi i kosti. Nisam još odradila niti jedan trening juda kako treba, želimo sanirati ozljedu, nismo htjeli ništa riskirati i onda smo odlučili da je ovo ipak neki veći cilj, još ovu godinu, pa ćemo nažalost svjetsko prvenstvo propustit.


Sretno, dajte sve od sebe, budite najbolji. – poručila je Matić reprezentaciji koja danas putuje prema Emiratima.

Svjetsko prvenstvo u Abu Dhabiju bit će posljednja prilika za judaše da osiguraju bodove za olimpijske kvote uoči Olimpijskih igara u Parizu. Teddy Riner, francuski judaš, tražit će svoj impresivan 12. svjetski naslov od 2007. godine.

Ždrijeb za natjecanje bit će održan sutra u 14:00 po lokalnom vremenu, dok će se pregled nastupa sportaša prenositi svaki dan u 18:00 po lokalnom vremenu (16:00 po srednjoeuropskom vremenu).

POSLJEDNJE DODANO: