TURSKA - PORTUGAL 0:3

Lak posao za Cristiana Ronalda i prijatelje

Portugal je iskazao moć i snagu, a Turska previše griješila da bi završilo drugačije nego s uvjerljivih 3:0 (Bernardo Silva 21, Akaydin 28-autogol, Bruno Fernandes 56) za čelno mjesto u skupini F i osiguran prolaz u osmini finala. Portugal ima 6 bodova, Turska 3, a Gruzija i Češka po 1.

Bernardo Silva je doveo Portugal u vodstvo u 21. minuti nakon što je povratna lopta Mendesa prošla srce 16-erca, ali ne i njega, koji je mirno poentirao. Sedam minuta kasnije dogodio se bizaran autogol (šesti, inače, na Europskom prvenstvu). Akcija Portugalaca je već propala, Joao Cancelo nije dobro shvatio kretanje Cristiana Ronalda i bacio je loptu „u bunar“, za stopera Sameta Akaydina. I dok se Ronaldo ljutio i kamera ga zumirala, Akaydin je poslao loptu prema vrataru, na pamet, ne vidjevši da mu je Altay Bayindir krenuo ususret. Lopta je prošla daleko od vratara, a očajnički sprint Zekija Čelika i Bayindira da je stignu prije nego pređe crtu, bila je uzaludna. Tako je Portugal poveo 2:0.

U 56. minuti pobjednik je definitivno odlučen, Ronaldo je izbjegao ofsajd zamku, izašao sam na vratara i onda altruistički asistirao Brunu Fernandesu. Čini se da su godine omekšale Ronalda, jer je mogao i sam zabiti gol.

POSLJEDNJE DODANO: