ŠTO OČEKIVATI OVO LJETO?

Iz HAK-a savjetuju kad krenuti na put ako želite izbjeći gužve

Irvin Filipović iz HAK-a u Dnevniku N1 televizije razgovarao je o današnjim gužvama na hrvatskim cestama te o tome što možemo očekivati u ostalim ljetnim mjesecima.

-U poslijepodnevnim satima još je pojačaniji promet u smjeru mora, a slabiji prema unutrašnjosti, a većih gužvih nema, započeo je Filipović.

Navodi da je ovo bila jedna očekivana subota kada je riječ o ovim gužvama.

-Sljedećih nekoliko mjeseci će subote biti ovakve, ovo je jedan školski primjer ljetnih subota. Zaključak za domaće putnike jest da treba, ako je moguće, ovakav dan izbjegavati za putovanje – subotom do podneva u smjeru mora, a u poslijepodnevnim satima u smjeru unutrušnjasti, savjetuje Filipović.

Otkrio je i kakva je prometna prognoza za kraj vikenda.

-U nedjelju u poslijepodnevnim satima očekujemo jačanje prometa na svim glavnim cestovnim pravcima u smjeru unutrašnjosti, to će se osjetiti i na Krčkom mostu, pa je savjet da se iza 15 sati izbjegava putovanje.

Filipović navodi da se očekuje gust promet i na graničnim prijelazima s BiH. Za one koji u nastavku ljeta planiraju putovati, otkrio je koje je najbolje vrijeme za to.

-Savjet za ljeto jest putovati u ranijim jutarnjim i kasnim poslijepodnevnim večernjim satima ako smo odmorni, rekao je Filipović.

POSLJEDNJE DODANO: