FIFA odbila Šimunićevu žalbu

Hrvatski nogometni savez (HNS) objavio je kako je Komisija za žalbe Međunarodnog nogometnog saveza (FIFA) odbila žalbu Josipa Šimunića na izrečenu kaznu od 10 utakmica suspenzije s natjecateljskih utakmica hrvatske reprezentacije zbog povika “Za dom” nakon uzvratne utakmice dodatnih kvalifikacija za odlazak na Svjetsko prvenstvo protiv Islanda igrane u Zagrebu 19. studenoga prošle godine.

Nakon što je Hrvatska 2-0 pobjedom protiv Islanda izborila plasman na SP koje će se održati u Brazilu od 12. lipnja do 13. srpnja Šimunić je uzeo mikrofon, te nekoliko puta s travnjaka uzviknuo “Za dom” na što su mu navijači s tribina odgovorili sa “Spremni”. Disciplinska komisija FIFA-e Šimunića je kaznila sa 10 utakmica kazne i 30.000 švicarskih franaka. Šimunić se na ovu kaznu žalio, no Komisija za žalbe složila se s inicijalnom odlukom i potvrdila kako izrečena kazna u potpunosti ostaje na snazi.

S obzirom da je Šimunić prije mjesec dana navršio 36 godina, jasno je kako ovakva kazna znači završetak njegove reprezentativne karijere. Šimunić je za Hrvatsku odigrao 105 utakmica i postigao tri pogotka.

POSLJEDNJE DODANO: