Liječnici odlučili: “Idemo u štrajk, nemamo vremena za igru”

Liječničke udruge održale su sastanak u utorak na kojemu su odlučili da idu u štrajk. Nakon sastanka je priopćeno da je svih pet liječničkih udruga – Hrvatski liječnički sindikat (HLS), Hrvatska liječnička komora (HLK), Hrvatska udruga bolničkih liječnika (HUBOL), Koordinacija hrvatske obiteljske medicine (KoHOM) i Inicijativa mladih liječnika najavljuju prosvjed – spremno za štrajk. – piše N1.
Jednoglasni zaključak je da je daljnja aktivnost je štrajk. Kad će to biti, biti ćete pravovremeno obaviješten. – poručila je predsjednica Hrvatskog liječničkog sindikata Renata Čulinović Čaić.
Tražimo da ono što smo postavili kao jasne zahtjeve, da se to počne rješavati. – dodala je Čulinović-Čaić.
Svih 5 liječničkih organizacija je spremno za štrajk. Odgovornost za štrajk je na Vladi. – poručio je šef Hrvatske liječničke komore Krešimir Luetić.
Očito da 3000 liječnika na markovom trgu nije bila jasna poruka vladi. – dodao je Luetić, navodeći da očekuju da se premijer uključi u ovu situaciju.
Ovo nije igra, mi nemamo vremena za igru, vrijeme je za rješavanje. – navela je Čulinović-Čaić.
Pripeme za štrajk počinju. – kazala je.

Podsjetimo se , prije deset dana pet krovnih liječničkih udruga organiziralo je veliki prosvjed na Trgu sv. Marka kojim su iskazali nezadovoljstvo svojim statusom, plaćama, ali i cjelokupnim stanjem u zdravstvenom sustavu. Po procjenama organizatora, na Markovu trgu okupilo se oko 1500 liječnika iz Zagreba i ostalih dijelova Hrvatske.
No, kako se njihovi zahtjevi nisu ispunili ni nakon prosvjeda, na današnjem sastanku je odlučeno da je sljedeći korak štrajk.

POSLJEDNJE DODANO: