OSTAVKA IZ ZATVORA

Kuzma Tomašić dao neopozivu ostavku na mjesto načelnika Općine Smokvica!

Kuzma Tomašić, načelnik Općine Smokvica dao je neopozivu ostavku. Podsjetimo, Tomašić se trenutno nalazi u istražnom zatvoru zbog sumnje u izvlačenje europskog novca.

Njegovo priopćenje prenosimo u cijelosti.

-S datumom 27.svibnja 2024.g. potpisao sam izjavu s kojom podnosim neopozivu ostavku na časnu funkciju načelnika Općine Smokvica. Sa samim činom ostavke ne priznajem krivnju za djela koja mi se istražnim radnjama, koje traju od početka 2021.g., a sada doživljavaju veliko finale pokušavaju staviti na teret. Smatram da osoba za koju postoji i najmanja sumnja da je počinila djelo koje je u sferi kaznenog zakona ne može ostati na javnoj funkciji. S obzirom da je od trenutka uhićenja do trenutka kada mi je omogućen prvi poziv iz istražnog zatvora prošlo ravno 11 dana, ovaj čin ostavke nije mogao biti brži. Također se povlačim i sa svih funkcija u NK Jadran Smokvica iz istih razloga.

Ovim putem se želim zahvaliti svim mještanima koji su mi 2 puta na izborima iskazivali povjerenje, zatim svojim suradnicima sa kojima sam, nadam se napravio i poneku dobru stvar za svoju Smokvicu. Također ovim putem dajem ostavku na mjesto potpredsjednika DVD-a Smokvica, ali ostajem obični član, ukoliko me budu trebali. Iskoristit ću priliku da se zahvalim svima vama koji ste uputili poruke podrške, a koje su došle do mene. Dajete mi snage da ustrajem u ovoj velikoj bitci koja je preda mnom. Hvala vam i do nekog novog susreta, srdačno vas pozdravljam!, stoji u priopćenju Kuzme Tomašića.

POSLJEDNJE DODANO: